Tartă cu roșii, cheddar și blue cheese

AutorFlavor Tailors
DificultateÎncepător

Am asortat câteva roșii cu cheddar aromat și brânză cremoasă cu mucegai albastru. Aromele s-au completat de minune și a rezultat o tartă delicioasă.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total50 minute

Ingrediente:

Blat
 150 gr făină (eu am folosit făină de spelta integrală)
 30 gr cremă de brânză
 70 gr unt moale
 un praf de sare
 4 tsp apă rece
Umplutură
 3 ouă
 125 ml lapte
 150 gr brânză cheddar
 40 gr blue cheese
 4 roșii mari
 oregano după gust
 cimbru după gust
 sare și piper după gust

Mod de preparare:

1

Amestecă făina de spelta integrală cu crema de brânză, untul si sarea. Adaugă 2 lingurițe de apă rece și amestecă bine, iar dacă strângi aluatul în pumn și nu se lipește, adaugă și celelalte 2 lingurițe de apă. Întinde aluatul și apoi așează-l într-o tavă de tartă.

2

Amestecă ouăle cu un tel și adaugă lapte, oregano, cimbru, sare și piper. Completează cu brânza cheddar și blue cheese și apoi golește tot conținutul în tavă, peste aluat.

3

Taie roșiile în felii subțiri și apoi decorează tarta cu ele. Dă tarta la copt, la 200 de grade, pentru 10 minute si apoi redu temperatura la 170 de grade pentru 15 minute. Înainte de a servi, las-o să se odihnească puțin. Se poate servi călduță, dar și rece, de la frigider, cu busuioc proaspăt presărat deasupra.

Ingrediente

Blat
 150 gr făină (eu am folosit făină de spelta integrală)
 30 gr cremă de brânză
 70 gr unt moale
 un praf de sare
 4 tsp apă rece
Umplutură
 3 ouă
 125 ml lapte
 150 gr brânză cheddar
 40 gr blue cheese
 4 roșii mari
 oregano după gust
 cimbru după gust
 sare și piper după gust

Indicații

1

Amestecă făina de spelta integrală cu crema de brânză, untul si sarea. Adaugă 2 lingurițe de apă rece și amestecă bine, iar dacă strângi aluatul în pumn și nu se lipește, adaugă și celelalte 2 lingurițe de apă. Întinde aluatul și apoi așează-l într-o tavă de tartă.

2

Amestecă ouăle cu un tel și adaugă lapte, oregano, cimbru, sare și piper. Completează cu brânza cheddar și blue cheese și apoi golește tot conținutul în tavă, peste aluat.

3

Taie roșiile în felii subțiri și apoi decorează tarta cu ele. Dă tarta la copt, la 200 de grade, pentru 10 minute si apoi redu temperatura la 170 de grade pentru 15 minute. Înainte de a servi, las-o să se odihnească puțin. Se poate servi călduță, dar și rece, de la frigider, cu busuioc proaspăt presărat deasupra.

Note

Tartă cu roșii, cheddar și blue cheese