Tartă cu roșii cherry și verdeață

AutorKristina
DificultateÎncepător

E vară ... avem nevoie de mâncăruri mai simple și plin de gust, așa că o cină cu o felie din tarta cu roșii cherry ar fi perfectă 🙂

ShareSave
Randamente4 porțiiTimp de pregătire1 oră 40 minuteTimp total1 oră 40 minute

Ingrediente:

 300 gr făină
 sare
 150 gr fulgi de unt
 2 gălbenușuri
 1-2 linguri apă rece
 450 gr roșii cherry asortate
 60 gr parmezan ras
Pastă de verdețuri :
 1-2 linguri ulei de măsline
 1 cățel de usturoi
 2 verdeață tocată asortată ( busuioc, oregano, pătrunjel )
 piper

Mod de preparare:

1

Într-un castron mare se cerne făina, se presară puțină sare, se amestecă și se face o adâncitură la mijloc. Se așează înăuntru fulgii de unt și se frământă, astfel încât să se obțină firimituri de aluat. Se adaugă un gălbenuș și apă și se frământă în continuare, apoi aluatul se mută pe planșetă, se mai frământă, apoi se modelează sub formă de bilă și se întinde cu sucitorul o foaie rotundă ( Ø 30 cm ). Se dă la frigider.

2

Între timp se amestecă uleiul cu usturoiul pisat, verdeață și piper. Se scoate foaia de aluat din frigider și se așează într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se încinge cuptorul la 200˚C. Se presară pe aluat parmezan ras și se lasă libere marginile.

3

La compoziția de usturoi se adaugă roșiile cherry tăiate jumătăți și se repartizează amestecul în tavă, peste stratul de parmezan. Se ridică marginile și se orientează spre centru. Se ung cu gălbenuș bătut și se presară sare și piper. Se coace tarta cca 30-35 de minute.

Ingrediente

 300 gr făină
 sare
 150 gr fulgi de unt
 2 gălbenușuri
 1-2 linguri apă rece
 450 gr roșii cherry asortate
 60 gr parmezan ras
Pastă de verdețuri :
 1-2 linguri ulei de măsline
 1 cățel de usturoi
 2 verdeață tocată asortată ( busuioc, oregano, pătrunjel )
 piper

Indicații

1

Într-un castron mare se cerne făina, se presară puțină sare, se amestecă și se face o adâncitură la mijloc. Se așează înăuntru fulgii de unt și se frământă, astfel încât să se obțină firimituri de aluat. Se adaugă un gălbenuș și apă și se frământă în continuare, apoi aluatul se mută pe planșetă, se mai frământă, apoi se modelează sub formă de bilă și se întinde cu sucitorul o foaie rotundă ( Ø 30 cm ). Se dă la frigider.

2

Între timp se amestecă uleiul cu usturoiul pisat, verdeață și piper. Se scoate foaia de aluat din frigider și se așează într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se încinge cuptorul la 200˚C. Se presară pe aluat parmezan ras și se lasă libere marginile.

3

La compoziția de usturoi se adaugă roșiile cherry tăiate jumătăți și se repartizează amestecul în tavă, peste stratul de parmezan. Se ridică marginile și se orientează spre centru. Se ung cu gălbenuș bătut și se presară sare și piper. Se coace tarta cca 30-35 de minute.

Note

Tartă cu roșii cherry și verdeață