Tartă cu roșii, mascarpone și busuioc

AutorFlavor Tailors
DificultateÎncepător

Cu gândul la vară, am „cusut” împreună roșii cherry cu busuioc și brânză și-a rezultat o tartă ușoară și surprinzător de gustoasă!

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare1 orăTimp total1 oră 20 minute

Ingrediente:

Aluat
 170 gr unt
 130 gr făină (eu am folosit făină de spelta integrală)
 90 gr făină de mălai
 un praf de sare
 3 tbsp apă foarte rece
Umplutură
 7 ouă
 120 gr lapte
 60 gr brânză cottage
 40 gr mascarpone
 sare și piper după gust
 câteva frunze de busuioc
 10 roșii cherry

Mod de preparare:

1

Amestecă bine untul topit, făina de spelta, făina de mălai și sarea. Adaugă apa și amestecă până când aluatul se unește și e consistent.

2

Unge o tavă de tartă cu unt și apoi întinde aluatul uniform pe toată suprafața tăvii. Adaugă o folie de aluminiu peste aluat și presară fasole sau orez pe post de greutate, să nu crească prea tare aluatul cât e în cuptor.

3

Dă aluatul la cuptor pentru 10 minute la 190 °C, iar apoi îndepărtează folia de aluminiu cu greutățile și mai lasă aluatul 5 minute în cuptor.

4

Combină într-un bol mare ouăle, laptele, busuiocul, sarea și piperul și amestecă-le bine, iar apoi golește amestecul peste aluat.

5

Amestecă brânza cottage cu mascarpone, sare și piper, iar apoi presar-o neuniform pe tartă. Taie roșiile cherry în jumătate și apoi strecoară-le printre crema de brânză.

6

Dă tarta la cuptor pentru aproximativ 50 de minute, la 190 °C și apoi las-o să se odihnească. De preferat să se servească rece, de la frigider, cu busuioc proaspăt presărat deasupra.

Ingrediente

Aluat
 170 gr unt
 130 gr făină (eu am folosit făină de spelta integrală)
 90 gr făină de mălai
 un praf de sare
 3 tbsp apă foarte rece
Umplutură
 7 ouă
 120 gr lapte
 60 gr brânză cottage
 40 gr mascarpone
 sare și piper după gust
 câteva frunze de busuioc
 10 roșii cherry

Indicații

1

Amestecă bine untul topit, făina de spelta, făina de mălai și sarea. Adaugă apa și amestecă până când aluatul se unește și e consistent.

2

Unge o tavă de tartă cu unt și apoi întinde aluatul uniform pe toată suprafața tăvii. Adaugă o folie de aluminiu peste aluat și presară fasole sau orez pe post de greutate, să nu crească prea tare aluatul cât e în cuptor.

3

Dă aluatul la cuptor pentru 10 minute la 190 °C, iar apoi îndepărtează folia de aluminiu cu greutățile și mai lasă aluatul 5 minute în cuptor.

4

Combină într-un bol mare ouăle, laptele, busuiocul, sarea și piperul și amestecă-le bine, iar apoi golește amestecul peste aluat.

5

Amestecă brânza cottage cu mascarpone, sare și piper, iar apoi presar-o neuniform pe tartă. Taie roșiile cherry în jumătate și apoi strecoară-le printre crema de brânză.

6

Dă tarta la cuptor pentru aproximativ 50 de minute, la 190 °C și apoi las-o să se odihnească. De preferat să se servească rece, de la frigider, cu busuioc proaspăt presărat deasupra.

Tartă cu roșii, mascarpone și busuioc