fbpx

Tartă cu roșii, mascarpone și busuioc

AvatarAutorFlavor Tailors
DificultateÎncepător

Cu gândul la vară, am „cusut” împreună roșii cherry cu busuioc și brânză și-a rezultat o tartă ușoară și surprinzător de gustoasă!

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare20 minsTimp de gătire / răcire1 orăTimp Total1 oră 20 mins

Ingrediente:

Aluat
 170 g unt
 130 g făină (eu am folosit făină de spelta integrală)
 90 g făină de mălai
 un praf de sare
 3 linguri(ă) apă foarte rece
Umplutură
 7 ouă
 120 g lapte
 60 g brânză cottage
 40 g mascarpone
 sare și piper după gust
 câteva frunze de busuioc
 10 roșii cherry

Mod de preparare:

1

Amestecă bine untul topit, făina de spelta, făina de mălai și sarea. Adaugă apa și amestecă până când aluatul se unește și e consistent.

2

Unge o tavă de tartă cu unt și apoi întinde aluatul uniform pe toată suprafața tăvii. Adaugă o folie de aluminiu peste aluat și presară fasole sau orez pe post de greutate, să nu crească prea tare aluatul cât e în cuptor.

3

Dă aluatul la cuptor pentru 10 minute la 190 °C, iar apoi îndepărtează folia de aluminiu cu greutățile și mai lasă aluatul 5 minute în cuptor.

4

Combină într-un bol mare ouăle, laptele, busuiocul, sarea și piperul și amestecă-le bine, iar apoi golește amestecul peste aluat.

5

Amestecă brânza cottage cu mascarpone, sare și piper, iar apoi presar-o neuniform pe tartă. Taie roșiile cherry în jumătate și apoi strecoară-le printre crema de brânză.

6

Dă tarta la cuptor pentru aproximativ 50 de minute, la 190 °C și apoi las-o să se odihnească. De preferat să se servească rece, de la frigider, cu busuioc proaspăt presărat deasupra.

Ingrediente

Aluat
 170 g unt
 130 g făină (eu am folosit făină de spelta integrală)
 90 g făină de mălai
 un praf de sare
 3 linguri(ă) apă foarte rece
Umplutură
 7 ouă
 120 g lapte
 60 g brânză cottage
 40 g mascarpone
 sare și piper după gust
 câteva frunze de busuioc
 10 roșii cherry

Direcții

1

Amestecă bine untul topit, făina de spelta, făina de mălai și sarea. Adaugă apa și amestecă până când aluatul se unește și e consistent.

2

Unge o tavă de tartă cu unt și apoi întinde aluatul uniform pe toată suprafața tăvii. Adaugă o folie de aluminiu peste aluat și presară fasole sau orez pe post de greutate, să nu crească prea tare aluatul cât e în cuptor.

3

Dă aluatul la cuptor pentru 10 minute la 190 °C, iar apoi îndepărtează folia de aluminiu cu greutățile și mai lasă aluatul 5 minute în cuptor.

4

Combină într-un bol mare ouăle, laptele, busuiocul, sarea și piperul și amestecă-le bine, iar apoi golește amestecul peste aluat.

5

Amestecă brânza cottage cu mascarpone, sare și piper, iar apoi presar-o neuniform pe tartă. Taie roșiile cherry în jumătate și apoi strecoară-le printre crema de brânză.

6

Dă tarta la cuptor pentru aproximativ 50 de minute, la 190 °C și apoi las-o să se odihnească. De preferat să se servească rece, de la frigider, cu busuioc proaspăt presărat deasupra.

Tartă cu roșii, mascarpone și busuioc