Anul acesta, smochinele cărnoase și dulci s-au transformat într-o tartă fină și delicioasă, fără făină. Da, fără făină, cu un blat crocant de tărâțe, care a fost surprinzător de gustos. Și pentru că smochinele se asortează de minune cu brânza, le-am croit o cremă de mascarpone cu rom și am decorat totul cu fistic... Spectacol!
Ingrediente:
Mod de preparare:
Pentru a pregăti baza tartei, amestecă tărâțele cu oul, laptele, mierea, brânza de vaci și rom după gust, iar apoi presară un praf de sare.
Când amestecul este omogen, golește-l într-o tavă de tartă și întinde-l cu o lingură pe toată suprafața ei, iar apoi dă-l la cuptor pentru aproximativ 20 de minute, la 180 de grade.
Mixează brânza mascarpone cu mierea și adaugă rom după gust. Golește crema rezultată peste baza de tartă.
Feliază smochinele și așează-le peste crema de brânză. Scoate fisticul din coajă, mărunțește-l puțin și apoi decorează tarta cu el.
Dă tarta la cuptor pentru 30 de minute, dar verifică din când în când să nu se ardă crusta tartei.
Ingrediente
Indicații
Pentru a pregăti baza tartei, amestecă tărâțele cu oul, laptele, mierea, brânza de vaci și rom după gust, iar apoi presară un praf de sare.
Când amestecul este omogen, golește-l într-o tavă de tartă și întinde-l cu o lingură pe toată suprafața ei, iar apoi dă-l la cuptor pentru aproximativ 20 de minute, la 180 de grade.
Mixează brânza mascarpone cu mierea și adaugă rom după gust. Golește crema rezultată peste baza de tartă.
Feliază smochinele și așează-le peste crema de brânză. Scoate fisticul din coajă, mărunțește-l puțin și apoi decorează tarta cu el.
Dă tarta la cuptor pentru 30 de minute, dar verifică din când în când să nu se ardă crusta tartei.