Fructele proaspete sunt un deliciu iar acum, in sezonul cald, le gasim cam peste tot. Eu le-am folosit la o tartă delicioasa cu cremă de vanilie și cremă de ciocolată.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Intr-un bol se amesteca untul rece taiat cubulete cu 250 g faina pana cand se obtine o consisenta nisipoasa. Se adauga oul, se framanta in continuare, se adauga 2 linguri de zahar si la urma apa. Daca mai e nevoie de apa, mai adaugati 1-2 linguri.
Se pune laptele la incalzit cu esenta de vanilie. Intr-un castron se amesteca cu un mixer galbenusurile cu zaharul pana cand galbenusurile se deschid la culoare si amestecul devine spumos. Se adauga faina treptat si se amesteca pret de cateva secunde, pana cand faina s-a incorporat.
Se toarna amestecul peste lapte si se amesteca pana cand crema se ingroasa. Se acopera cu o folie de plastic si se lasa la racit.
Se topeste ciocolata la bain marie. Se pune laptele la incalzit. Intr-un castron se amesteca cu un mixer galbenusurile pana cand amestecul devine spumos. Se adauga faina treptat si se amesteca pret de cateva secunde, pana cand faina s-a incorporat. Se toarna amestecul peste lapte, adaugam si ciocolata topita si se amesteca pana cand crema se ingroasa. Se acopera cu o folie de plastic si se lasa la racit.
Aluatul se coace la 180°C pentru 30-40 de minute. Dupa ce aluatul s-a racit, se adauga crema de vanilie, cea de ciocolata si se decoreaza cu fructe proaspete.
Ingrediente
Indicații
Intr-un bol se amesteca untul rece taiat cubulete cu 250 g faina pana cand se obtine o consisenta nisipoasa. Se adauga oul, se framanta in continuare, se adauga 2 linguri de zahar si la urma apa. Daca mai e nevoie de apa, mai adaugati 1-2 linguri.
Se pune laptele la incalzit cu esenta de vanilie. Intr-un castron se amesteca cu un mixer galbenusurile cu zaharul pana cand galbenusurile se deschid la culoare si amestecul devine spumos. Se adauga faina treptat si se amesteca pret de cateva secunde, pana cand faina s-a incorporat.
Se toarna amestecul peste lapte si se amesteca pana cand crema se ingroasa. Se acopera cu o folie de plastic si se lasa la racit.
Se topeste ciocolata la bain marie. Se pune laptele la incalzit. Intr-un castron se amesteca cu un mixer galbenusurile pana cand amestecul devine spumos. Se adauga faina treptat si se amesteca pret de cateva secunde, pana cand faina s-a incorporat. Se toarna amestecul peste lapte, adaugam si ciocolata topita si se amesteca pana cand crema se ingroasa. Se acopera cu o folie de plastic si se lasa la racit.
Aluatul se coace la 180°C pentru 30-40 de minute. Dupa ce aluatul s-a racit, se adauga crema de vanilie, cea de ciocolata si se decoreaza cu fructe proaspete.