Tarta cu vanilie, ciocolata si fructe

AutorAndra
DificultateÎncepător

Fructele proaspete sunt un deliciu iar acum, in sezonul cald, le gasim cam peste tot. Eu le-am folosit la o tartă delicioasa cu cremă de vanilie și cremă de ciocolată.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire25 minuteTimp de preparare4 oreTimp total4 ore 25 minute

Ingrediente:

Blat :
 270 gr faina
 150 gr unt
 1 ou
 4 apa rece
 2 zahar
Crema de vanilie :
 500 ml lapte
 5 galbenusuri de ou
 80 gr zahar
 65 gr faina
 1 tsp esenta de vanilie
Crema de ciocolata :
 500 ml lapte
 5 galbenusuri de ou
 65 gr faina
 150 gr ciocolata topita
Decor :
 2 caise
 5 capsune
 1 baton alune in ciocolata
 2 batoane kinder bueno
 cateva cirese

Mod de preparare:

Blat :
1

Intr-un bol se amesteca untul rece taiat cubulete cu 250 g faina pana cand se obtine o consisenta nisipoasa. Se adauga oul, se framanta in continuare, se adauga 2 linguri de zahar si la urma apa. Daca mai e nevoie de apa, mai adaugati 1-2 linguri.

Crema de vanilie :
2

Se pune laptele la incalzit cu esenta de vanilie. Intr-un castron se amesteca cu un mixer galbenusurile cu zaharul pana cand galbenusurile se deschid la culoare si amestecul devine spumos. Se adauga faina treptat si se amesteca pret de cateva secunde, pana cand faina s-a incorporat.

3

Se toarna amestecul peste lapte si se amesteca pana cand crema se ingroasa. Se acopera cu o folie de plastic si se lasa la racit.

Crema de ciocolata :
4

Se topeste ciocolata la bain marie. Se pune laptele la incalzit. Intr-un castron se amesteca cu un mixer galbenusurile pana cand amestecul devine spumos. Se adauga faina treptat si se amesteca pret de cateva secunde, pana cand faina s-a incorporat. Se toarna amestecul peste lapte, adaugam si ciocolata topita si se amesteca pana cand crema se ingroasa. Se acopera cu o folie de plastic si se lasa la racit.

Asamblare :
5

Aluatul se coace la 180°C pentru 30-40 de minute. Dupa ce aluatul s-a racit, se adauga crema de vanilie, cea de ciocolata si se decoreaza cu fructe proaspete.

Ingrediente

Blat :
 270 gr faina
 150 gr unt
 1 ou
 4 apa rece
 2 zahar
Crema de vanilie :
 500 ml lapte
 5 galbenusuri de ou
 80 gr zahar
 65 gr faina
 1 tsp esenta de vanilie
Crema de ciocolata :
 500 ml lapte
 5 galbenusuri de ou
 65 gr faina
 150 gr ciocolata topita
Decor :
 2 caise
 5 capsune
 1 baton alune in ciocolata
 2 batoane kinder bueno
 cateva cirese

Indicații

Blat :
1

Intr-un bol se amesteca untul rece taiat cubulete cu 250 g faina pana cand se obtine o consisenta nisipoasa. Se adauga oul, se framanta in continuare, se adauga 2 linguri de zahar si la urma apa. Daca mai e nevoie de apa, mai adaugati 1-2 linguri.

Crema de vanilie :
2

Se pune laptele la incalzit cu esenta de vanilie. Intr-un castron se amesteca cu un mixer galbenusurile cu zaharul pana cand galbenusurile se deschid la culoare si amestecul devine spumos. Se adauga faina treptat si se amesteca pret de cateva secunde, pana cand faina s-a incorporat.

3

Se toarna amestecul peste lapte si se amesteca pana cand crema se ingroasa. Se acopera cu o folie de plastic si se lasa la racit.

Crema de ciocolata :
4

Se topeste ciocolata la bain marie. Se pune laptele la incalzit. Intr-un castron se amesteca cu un mixer galbenusurile pana cand amestecul devine spumos. Se adauga faina treptat si se amesteca pret de cateva secunde, pana cand faina s-a incorporat. Se toarna amestecul peste lapte, adaugam si ciocolata topita si se amesteca pana cand crema se ingroasa. Se acopera cu o folie de plastic si se lasa la racit.

Asamblare :
5

Aluatul se coace la 180°C pentru 30-40 de minute. Dupa ce aluatul s-a racit, se adauga crema de vanilie, cea de ciocolata si se decoreaza cu fructe proaspete.

Note

Tarta cu vanilie, ciocolata si fructe