Tartă cu vanilie și jeleu de fructe

Autormagda.srecipes
DificultateIntermediar

Un desert răcoros dulce-acrișor.

ShareSalvează
Randamente1 porțieTimp de pregătire30 minuteTimp de preparare40 minuteTimp total1 oră 10 minute

Ingrediente:

Crustă :
 250 gr făină
 120 gr unt rece
 50 ml lapte
 1 gălbenuș
 2 zahăr
 sare
Jeleu :
 500 gr mix de fructe
 5 zahăr
 1 plic de gelatină
Cremă :
 250 ml lapte
 50 gr zahăr
 20 gr amidon
 1 Gălbenuș
 40 gr unt
 sare
 vanilie

Mod de preparare:

1

Se pune untul, făina și un praf de sare în bolul unui robot debucătarie și se mixează până se obțin firimituri fine, sau se poate face într-un bol, folosind vârfurile degetelor.

2

Se adaugă gălbenușul, apa, zahărul și se amestecă din nou, până se formează aluatul. Dă o formă rotundă, împacheteaz-o în folie alimentară și las-o la frigider 30 de minute sau la congelator 10 minute.

3

Aluatul se întinde și se pune într-o tavă rotundă cu diametrul de 24 cm . Se înțeapă cu o furculiță și se lasă la frigider pentru 10 minute. După care se coace în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 40 de minute.

4

Fructele le punem la fiert cu zahărul, între timp punem plicul de gelatină în 100 ml apă rece pentu a se hidrata. După ce au fiert fructele și sau îngroșat puțin le lăsăm câteva minute să se răcorească apoi adăugăm gelatina și amestecăm să încorporăm bine.

5

Pentru a pregăti crema, punem laptele la fiert cu praful de sare, zahărul, gălbenușul și amidonul, amestecând continu până se îngroașă. Luăm de pe foc și punem untul și esența.

6

În coaja tartei punem jumătate de jeleu de fructe și lăsăm la frigider până se întărește, după care punem crema de vanilie și restul de jeleu.

Ingrediente

Crustă :
 250 gr făină
 120 gr unt rece
 50 ml lapte
 1 gălbenuș
 2 zahăr
 sare
Jeleu :
 500 gr mix de fructe
 5 zahăr
 1 plic de gelatină
Cremă :
 250 ml lapte
 50 gr zahăr
 20 gr amidon
 1 Gălbenuș
 40 gr unt
 sare
 vanilie

Indicații

1

Se pune untul, făina și un praf de sare în bolul unui robot debucătarie și se mixează până se obțin firimituri fine, sau se poate face într-un bol, folosind vârfurile degetelor.

2

Se adaugă gălbenușul, apa, zahărul și se amestecă din nou, până se formează aluatul. Dă o formă rotundă, împacheteaz-o în folie alimentară și las-o la frigider 30 de minute sau la congelator 10 minute.

3

Aluatul se întinde și se pune într-o tavă rotundă cu diametrul de 24 cm . Se înțeapă cu o furculiță și se lasă la frigider pentru 10 minute. După care se coace în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 40 de minute.

4

Fructele le punem la fiert cu zahărul, între timp punem plicul de gelatină în 100 ml apă rece pentu a se hidrata. După ce au fiert fructele și sau îngroșat puțin le lăsăm câteva minute să se răcorească apoi adăugăm gelatina și amestecăm să încorporăm bine.

5

Pentru a pregăti crema, punem laptele la fiert cu praful de sare, zahărul, gălbenușul și amidonul, amestecând continu până se îngroașă. Luăm de pe foc și punem untul și esența.

6

În coaja tartei punem jumătate de jeleu de fructe și lăsăm la frigider până se întărește, după care punem crema de vanilie și restul de jeleu.

Tartă cu vanilie și jeleu de fructe