Tarta cu vanilie si zmeura

AutorHome cooking
DificultateIntermediar

Tarta cu vanilie, zmeura & bezea.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire40 minuteTimp de preparare1 orăTimp total1 oră 40 minute

Ingrediente:

Pentru blat :
 135 gr faina
 50 gr zahar pudra
 15 gr pudra migdale
 7 gr amidon
 70 gr unt
 1 ou
Crema de vanilie :
 500 ml lapte
 2 vanilie pastai
 125 gr zahar tos
 30 gr amidon
 3 galbenus de ou
 50 gr unt
 200 gr zmeura proaspata
Bezea :
 3 albus de ou
 150 gr zahar pudra

Mod de preparare:

Pentru blatul de tarta :
1

In mixer frecati untul cu zaharul. Adaugati faina, pudra de migdale, amidonul si la sfarsit oul. Lasati la frigider 30 de minute, dupa care puneti in forme de 8 cm diametru (pe care le-ati uns in prealabil cu unt). Intepati tarta cu o furculita si lasati din nou la rece 30 de minute. Coaceti la 180˚C timp de 12 minute.

Crema de vanilie :
2

Lasati batoanele de vanilie peste noapte in lapte. Amestecati zaharul cu galbenusul, adaugati amidonul si amestecati din nou, energic. Turnati peste laptele fiert ( din care ati scos batonul de vanilie curatat) si puneti totul pe foc. Amestecati continuu timp de maxim 1 minut, pana incepe sa se inchege. Luati de pe foc, adaugati untul si lasati la rece acoperit la contact cu o folie de plastic.

Bezea :
3

Bateti spuma albusul si adaugati 100 g de zahar pudra.
Cand bezeaua devine ferma, adaugati restul de zahar si continuati sa bateti inca 2-3 minute.

Montaj :
4

Incingeti cuptorul la 220˚C. Umpleti blatul de tarta cu crema de vanilie si apoi zmeura.
Posati bezeaua pe tarta si bagati in cuptorul foarte incins 2-3 minute, pana ce bezeaua incepe sa prinda culoare. Cel mai bine este sa faceti aceasta operatiune cu cateva ore inainte sa mancati tarta, nu mai devreme.

Ingrediente

Pentru blat :
 135 gr faina
 50 gr zahar pudra
 15 gr pudra migdale
 7 gr amidon
 70 gr unt
 1 ou
Crema de vanilie :
 500 ml lapte
 2 vanilie pastai
 125 gr zahar tos
 30 gr amidon
 3 galbenus de ou
 50 gr unt
 200 gr zmeura proaspata
Bezea :
 3 albus de ou
 150 gr zahar pudra

Indicații

Pentru blatul de tarta :
1

In mixer frecati untul cu zaharul. Adaugati faina, pudra de migdale, amidonul si la sfarsit oul. Lasati la frigider 30 de minute, dupa care puneti in forme de 8 cm diametru (pe care le-ati uns in prealabil cu unt). Intepati tarta cu o furculita si lasati din nou la rece 30 de minute. Coaceti la 180˚C timp de 12 minute.

Crema de vanilie :
2

Lasati batoanele de vanilie peste noapte in lapte. Amestecati zaharul cu galbenusul, adaugati amidonul si amestecati din nou, energic. Turnati peste laptele fiert ( din care ati scos batonul de vanilie curatat) si puneti totul pe foc. Amestecati continuu timp de maxim 1 minut, pana incepe sa se inchege. Luati de pe foc, adaugati untul si lasati la rece acoperit la contact cu o folie de plastic.

Bezea :
3

Bateti spuma albusul si adaugati 100 g de zahar pudra.
Cand bezeaua devine ferma, adaugati restul de zahar si continuati sa bateti inca 2-3 minute.

Montaj :
4

Incingeti cuptorul la 220˚C. Umpleti blatul de tarta cu crema de vanilie si apoi zmeura.
Posati bezeaua pe tarta si bagati in cuptorul foarte incins 2-3 minute, pana ce bezeaua incepe sa prinda culoare. Cel mai bine este sa faceti aceasta operatiune cu cateva ore inainte sa mancati tarta, nu mai devreme.

Note

Tarta cu vanilie si zmeura