Tarta cu vanilie si zmeura

AutorHome cooking
DificultateIntermediar

Tarta cu vanilie, zmeura & bezea.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire40 minuteTimp de preparare1 orăTimp total1 oră 40 minute

Ingrediente:

Pentru blat :
 135 gr faina
 50 gr zahar pudra
 15 gr pudra migdale
 7 gr amidon
 70 gr unt
 1 ou
Crema de vanilie :
 500 ml lapte
 2 vanilie pastai
 125 gr zahar tos
 30 gr amidon
 3 galbenus de ou
 50 gr unt
 200 gr zmeura proaspata
Bezea :
 3 albus de ou
 150 gr zahar pudra

Mod de preparare:

Pentru blatul de tarta :
1

In mixer frecati untul cu zaharul. Adaugati faina, pudra de migdale, amidonul si la sfarsit oul. Lasati la frigider 30 de minute, dupa care puneti in forme de 8 cm diametru (pe care le-ati uns in prealabil cu unt). Intepati tarta cu o furculita si lasati din nou la rece 30 de minute. Coaceti la 180˚C timp de 12 minute.

Crema de vanilie :
2

Lasati batoanele de vanilie peste noapte in lapte. Amestecati zaharul cu galbenusul, adaugati amidonul si amestecati din nou, energic. Turnati peste laptele fiert ( din care ati scos batonul de vanilie curatat) si puneti totul pe foc. Amestecati continuu timp de maxim 1 minut, pana incepe sa se inchege. Luati de pe foc, adaugati untul si lasati la rece acoperit la contact cu o folie de plastic.

Bezea :
3

Bateti spuma albusul si adaugati 100 g de zahar pudra.
Cand bezeaua devine ferma, adaugati restul de zahar si continuati sa bateti inca 2-3 minute.

Montaj :
4

Incingeti cuptorul la 220˚C. Umpleti blatul de tarta cu crema de vanilie si apoi zmeura.
Posati bezeaua pe tarta si bagati in cuptorul foarte incins 2-3 minute, pana ce bezeaua incepe sa prinda culoare. Cel mai bine este sa faceti aceasta operatiune cu cateva ore inainte sa mancati tarta, nu mai devreme.

Ingrediente

Pentru blat :
 135 gr faina
 50 gr zahar pudra
 15 gr pudra migdale
 7 gr amidon
 70 gr unt
 1 ou
Crema de vanilie :
 500 ml lapte
 2 vanilie pastai
 125 gr zahar tos
 30 gr amidon
 3 galbenus de ou
 50 gr unt
 200 gr zmeura proaspata
Bezea :
 3 albus de ou
 150 gr zahar pudra

Indicații

Pentru blatul de tarta :
1

In mixer frecati untul cu zaharul. Adaugati faina, pudra de migdale, amidonul si la sfarsit oul. Lasati la frigider 30 de minute, dupa care puneti in forme de 8 cm diametru (pe care le-ati uns in prealabil cu unt). Intepati tarta cu o furculita si lasati din nou la rece 30 de minute. Coaceti la 180˚C timp de 12 minute.

Crema de vanilie :
2

Lasati batoanele de vanilie peste noapte in lapte. Amestecati zaharul cu galbenusul, adaugati amidonul si amestecati din nou, energic. Turnati peste laptele fiert ( din care ati scos batonul de vanilie curatat) si puneti totul pe foc. Amestecati continuu timp de maxim 1 minut, pana incepe sa se inchege. Luati de pe foc, adaugati untul si lasati la rece acoperit la contact cu o folie de plastic.

Bezea :
3

Bateti spuma albusul si adaugati 100 g de zahar pudra.
Cand bezeaua devine ferma, adaugati restul de zahar si continuati sa bateti inca 2-3 minute.

Montaj :
4

Incingeti cuptorul la 220˚C. Umpleti blatul de tarta cu crema de vanilie si apoi zmeura.
Posati bezeaua pe tarta si bagati in cuptorul foarte incins 2-3 minute, pana ce bezeaua incepe sa prinda culoare. Cel mai bine este sa faceti aceasta operatiune cu cateva ore inainte sa mancati tarta, nu mai devreme.

Tarta cu vanilie si zmeura