TARTA CU ZMEURA SI MASCARPONE

Autorbiancaajitaru
DificultateÎncepător

Ce spuneti de o tarta simpla si plina de arome? Adaugati o cupa de inghetata peste felia de tarta si totul devine perfect!

ShareSalvează
O tarta plina de arome
Randamente1 porțieTimp de pregătire50 minuteTimp de preparare40 minuteTimp total1 oră 30 minute

Ingrediente:

BLAT
 100 gr UNT
 130 gr FAINA
 40 gr ZAHAR PUDRA
 1 vârf SARE
 15 ml APA RECE
CREMA
 2 OUA
 1 tsp EXTRACT VANILIE
 40 gr ZAHAR
 125 gr MASCARPONE
 180 gr SMANTANA GRASA
 50 gr ZMEURA CONGELATA\PROASPATA

Mod de preparare:

1

Pregatim o tava de dimensiuni mici- 18 cm . Amestecam rapid toate ingredientele pentru blat. Invelim aluatul obtinut in folie alimentara si-l lasam la rece 30 de minute. Dupa cele 30 de minute scoatem aluatul si incalzim cuptorul la 180 de grade.
Intindem aluatul subtire si -l intindem in tava. Intepam aluatul cu furculita din loc in loc.

2

Pentru crema amestecam toate ingredientele ( fara zmeura) si turnam compozitia peste blat. Adaugam apoi bucatile de zmeura peste si coacem tarta la 180 de grade pentru 35-40 de minute, pana capata o culoare aurie. Nu se serveste fierbinte !

Ingrediente

BLAT
 100 gr UNT
 130 gr FAINA
 40 gr ZAHAR PUDRA
 1 vârf SARE
 15 ml APA RECE
CREMA
 2 OUA
 1 tsp EXTRACT VANILIE
 40 gr ZAHAR
 125 gr MASCARPONE
 180 gr SMANTANA GRASA
 50 gr ZMEURA CONGELATA\PROASPATA

Indicații

1

Pregatim o tava de dimensiuni mici- 18 cm . Amestecam rapid toate ingredientele pentru blat. Invelim aluatul obtinut in folie alimentara si-l lasam la rece 30 de minute. Dupa cele 30 de minute scoatem aluatul si incalzim cuptorul la 180 de grade.
Intindem aluatul subtire si -l intindem in tava. Intepam aluatul cu furculita din loc in loc.

2

Pentru crema amestecam toate ingredientele ( fara zmeura) si turnam compozitia peste blat. Adaugam apoi bucatile de zmeura peste si coacem tarta la 180 de grade pentru 35-40 de minute, pana capata o culoare aurie. Nu se serveste fierbinte !

TARTA CU ZMEURA SI MASCARPONE