fbpx

TARTA CU ZMEURA SI MASCARPONE

Autorbiancaajitaru
DificultateÎncepător

Ce spuneti de o tarta simpla si plina de arome? Adaugati o cupa de inghetata peste felia de tarta si totul devine perfect!

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare50 minsTimp de gătire / răcire40 minsTimp Total1 oră 30 mins

Ingrediente:

BLAT
 100 g UNT
 130 g FAINA
 40 g ZAHAR PUDRA
 1 pinch SARE
 15 ml APA RECE
CREMA
 2 OUA
 1 linguriță(e) EXTRACT VANILIE
 40 g ZAHAR
 125 g MASCARPONE
 180 g SMANTANA GRASA
 50 g ZMEURA CONGELATA\PROASPATA

Mod de preparare:

1

Pregatim o tava de dimensiuni mici- 18 cm . Amestecam rapid toate ingredientele pentru blat. Invelim aluatul obtinut in folie alimentara si-l lasam la rece 30 de minute. Dupa cele 30 de minute scoatem aluatul si incalzim cuptorul la 180 de grade.
Intindem aluatul subtire si -l intindem in tava. Intepam aluatul cu furculita din loc in loc.

2

Pentru crema amestecam toate ingredientele ( fara zmeura) si turnam compozitia peste blat. Adaugam apoi bucatile de zmeura peste si coacem tarta la 180 de grade pentru 35-40 de minute, pana capata o culoare aurie. Nu se serveste fierbinte !

Ingrediente

BLAT
 100 g UNT
 130 g FAINA
 40 g ZAHAR PUDRA
 1 pinch SARE
 15 ml APA RECE
CREMA
 2 OUA
 1 linguriță(e) EXTRACT VANILIE
 40 g ZAHAR
 125 g MASCARPONE
 180 g SMANTANA GRASA
 50 g ZMEURA CONGELATA\PROASPATA

Direcții

1

Pregatim o tava de dimensiuni mici- 18 cm . Amestecam rapid toate ingredientele pentru blat. Invelim aluatul obtinut in folie alimentara si-l lasam la rece 30 de minute. Dupa cele 30 de minute scoatem aluatul si incalzim cuptorul la 180 de grade.
Intindem aluatul subtire si -l intindem in tava. Intepam aluatul cu furculita din loc in loc.

2

Pentru crema amestecam toate ingredientele ( fara zmeura) si turnam compozitia peste blat. Adaugam apoi bucatile de zmeura peste si coacem tarta la 180 de grade pentru 35-40 de minute, pana capata o culoare aurie. Nu se serveste fierbinte !

TARTA CU ZMEURA SI MASCARPONE