fbpx

Tartă fără gluten cu ciuperci și brânză

AvatarAutorDenisa Ene @ cuciresellajoaca.ro
DificultateÎncepător

Deși nu avem alergii, pe blog veți regăsi mai des rețete fără ouă, fără lactate, fără gluten, în funcție de cum mi-am organizat meniul săptămânal, pentru a nu fi nevoită să gătesc mereu separat pentru mine.
Această tartă am pregătit-o pentru toată familia, dar fără făină de grâu, căci eu o evit cât pot de mult.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare15 minsTimp de gătire / răcire50 minsTimp Total1 oră 5 mins

Ingrediente:

Blat
 100 g Fulgi de ovăz
 150 g Iaurt grecesc
Umplutură
 5 Oua
 100 g Telemea desarata
 6 Ciuperci
 Pătrunjel
 Condimente la alegere

Mod de preparare:

1

2

3

Am râșnit fulgii de ovăz cu ajutorul unei râșnițe pentru cafea și am amestecat făina obținut cu iaurtul grecesc.
Am omogenizat compoziția cu ajutorul unei spatule, apoi am adăugat-o într-o tavă rotundă cu inel reglabil (cu diametrul de circa 20 de cm), tapetată cu hârtie de copt.
Am aplatizat ușor cu degetele până la uniformizare.

4

Am curățat ciupercile, le-am clătit sub jet de apă, le-am tocat mărunt, păstrând câteva felii pentru a le așeza deasupra.
Am bătut ouăle și condimentele cu ajutorul unei furculițe, am adăugat telemeaua sfărâmată, ciupercile și pătrunjelul.

5

Am omogenizat amestecul și l-am turnat deasupra blatului.
Am așezat și feliile de ciuperci și am introdus tava în cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ 35 de minute, la foc potrivit.

6

Noi am servit tarta rece, dar se poate servi și călduță în funcție de preferințe.
Tare m-am bucurat că această tartă a fost și pe placul lui Cireșel, care de fiecare dată când îl cucerește un preparat îmi spune: "Este super bun, mami!" și pe toată durata mesei se aude "yummy" de zeci de ori.

Ingrediente

Blat
 100 g Fulgi de ovăz
 150 g Iaurt grecesc
Umplutură
 5 Oua
 100 g Telemea desarata
 6 Ciuperci
 Pătrunjel
 Condimente la alegere

Direcții

1

2

3

Am râșnit fulgii de ovăz cu ajutorul unei râșnițe pentru cafea și am amestecat făina obținut cu iaurtul grecesc.
Am omogenizat compoziția cu ajutorul unei spatule, apoi am adăugat-o într-o tavă rotundă cu inel reglabil (cu diametrul de circa 20 de cm), tapetată cu hârtie de copt.
Am aplatizat ușor cu degetele până la uniformizare.

4

Am curățat ciupercile, le-am clătit sub jet de apă, le-am tocat mărunt, păstrând câteva felii pentru a le așeza deasupra.
Am bătut ouăle și condimentele cu ajutorul unei furculițe, am adăugat telemeaua sfărâmată, ciupercile și pătrunjelul.

5

Am omogenizat amestecul și l-am turnat deasupra blatului.
Am așezat și feliile de ciuperci și am introdus tava în cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ 35 de minute, la foc potrivit.

6

Noi am servit tarta rece, dar se poate servi și călduță în funcție de preferințe.
Tare m-am bucurat că această tartă a fost și pe placul lui Cireșel, care de fiecare dată când îl cucerește un preparat îmi spune: "Este super bun, mami!" și pe toată durata mesei se aude "yummy" de zeci de ori.

Tartă fără gluten cu ciuperci și brânză