Tarta frantuzeasca fresh, extrem de savuroasa, rapida, potrivita pentru zilele de duminica petrecute in familie.
Galette imbina gustul minunat al untului cu savoarea dulce-acrisoara a capusnilor, dand o nota visatoare in perioada primaverii.

Ingrediente:
Mod de preparare:
Intr-un bol incapator punem faina de grau, peste care adaugam untul rece, de la frigider, taiat cubulete mici.
Adaugam sarea si cu ajutorul mainilor incorporam untul (prin frecare intre degete) pana obtinem o consistenta granulata.
Ulterior, punem galbenusul de ou si apa si framantam usor pana obtinem un aluat (cca 2 minute).
Formam o bila (ca cea din poza) pe care o impachetam intr-o folie alimenta si o dam la rece, timp in care ne ocupam de umplutura (cca 10 minute).
Taiem capsunile in felii potrivite, peste care adaugam amidonul, zaharul brun, zaharul vanilat Bourbon si esenta de vanilie.
Amestecam usor pana se intrepatrund toate savorile.
Aluatul rece trebuie intins direct pe foaia de copt pe care o vom pune ulterior in tava cuptorului.
Batem albusul de ou ramas dupa folosirea galbenusului si il intindem cu ajutorul unei pensule peste foaia de aluat de cca 1 cm grosime, intinsa sub forma unui cerc. Abusulul are rol de pelicula protectoare, impiedicand ca sucul fructelor sa inmoaie foaia de aluat in timpul coacerii.
Adaugam fructele din centrul foii spre exterior, lasand marginile de cca 4-5 cm neacoperite.
Marginile libere de aluat le aducem, peste fructe, spre centrul tartei.
Ungem pliurile tartei cu oul batut cu un praf de sare.
Presaram fulgii de migade si zaharul brun doar pe suprafata aluatului, nu si pe fructe.
Coacem in cuptorul preinzaclzit la 180˚C, cu functia de ventilatie activa, timp de 40 minute.
Dupa ce tarta s-a racit o decoram cu frunzele de busuioc si o putem servi ca atare sau putem opta pentru o cupa de inghetata langa sau un sos de vanilie.
Ingrediente
Direcții
Intr-un bol incapator punem faina de grau, peste care adaugam untul rece, de la frigider, taiat cubulete mici.
Adaugam sarea si cu ajutorul mainilor incorporam untul (prin frecare intre degete) pana obtinem o consistenta granulata.
Ulterior, punem galbenusul de ou si apa si framantam usor pana obtinem un aluat (cca 2 minute).
Formam o bila (ca cea din poza) pe care o impachetam intr-o folie alimenta si o dam la rece, timp in care ne ocupam de umplutura (cca 10 minute).
Taiem capsunile in felii potrivite, peste care adaugam amidonul, zaharul brun, zaharul vanilat Bourbon si esenta de vanilie.
Amestecam usor pana se intrepatrund toate savorile.
Aluatul rece trebuie intins direct pe foaia de copt pe care o vom pune ulterior in tava cuptorului.
Batem albusul de ou ramas dupa folosirea galbenusului si il intindem cu ajutorul unei pensule peste foaia de aluat de cca 1 cm grosime, intinsa sub forma unui cerc. Abusulul are rol de pelicula protectoare, impiedicand ca sucul fructelor sa inmoaie foaia de aluat in timpul coacerii.
Adaugam fructele din centrul foii spre exterior, lasand marginile de cca 4-5 cm neacoperite.
Marginile libere de aluat le aducem, peste fructe, spre centrul tartei.
Ungem pliurile tartei cu oul batut cu un praf de sare.
Presaram fulgii de migade si zaharul brun doar pe suprafata aluatului, nu si pe fructe.
Coacem in cuptorul preinzaclzit la 180˚C, cu functia de ventilatie activa, timp de 40 minute.
Dupa ce tarta s-a racit o decoram cu frunzele de busuioc si o putem servi ca atare sau putem opta pentru o cupa de inghetata langa sau un sos de vanilie.