fbpx

Tartă rustică cu brânză și dovlecei

AvatarAutorDenisa Ene @ cuciresellajoaca.ro
DificultateÎncepător

Săptămâna trecută am savurat o delicioasă tartă rustică cu brânză și dovlecei.
Tare bine am făcut, căci această combinație ne-a cucerit.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare30 minsTimp de gătire / răcire50 minsTimp Total1 oră 20 mins

Ingrediente:

Aluat
 500 g Faina
 200 Apa minerala
 200 g Untură din osânză
Umplutură
 1 kg Brânză proaspătă
 4 Fire de ceapă verde
 2 Dovlecei
Extra
 1 linguri(ă) Gris
 1 Ou

Mod de preparare:

1

2

3

Am adăugat făina cernută într-un bol încăpător, iar în mijlocul acesteia am pus osânza și apa minerală.
Am omogenizat până am obținut un aluat nelipicios și ușor modelabil.
Din cantitățile menționate mie mi-au ieșit o tartă rotundă, cu diametrul de circa 20 de cm și o tartă dreptunghiulară cât o tavă mare de aragaz.
Am împărțit aluatul, l-am întins cu ajutorul unui sucitor, iar deasupra am pus umplutura realizată din brânza de vaci și firele de ceapă verde, tocate mărunt, lăsând libere marginile de circa 3-4 cm, pe care le-am adus peste umplutură, la final.
Deasupra am așezat feliile de dovlecei, tăiate rondele subțiri.
În prealabil, am lăsat feliile de dovlecei la scurs într-o sită, după ce le-am presărat cu puțină sare (aceasta ajută la eliminarea excesului de apă din dovlecei, dar se omite adăugarea sării în cazul copiilor mai mici de 2 ani).

4

La final am uns marginile cu ou bătut, iar deasupra am presărat puțin griș.
Tot deasupra puteți pune și restul de ou, dacă vă mai rămâne după ce ungeți marginile.
Durata de coacere variază în funcție de mărimea aleasă.

Tarta mică am copt-o timp de 25 se minute, la foc potrivit, în cuptorul preîncălzit, iar tarta mare timp de 45 de minute.

***În funcție de textura brânzei pe care o folosiți puteți presăra puțin griș și peste aluat, înainte de a adăuga umplutura.

Eu am folosit o brânză proaspătă de vaci cu o textură cremoasă, fără sare adăugată.

Ingrediente

Aluat
 500 g Faina
 200 Apa minerala
 200 g Untură din osânză
Umplutură
 1 kg Brânză proaspătă
 4 Fire de ceapă verde
 2 Dovlecei
Extra
 1 linguri(ă) Gris
 1 Ou

Direcții

1

2

3

Am adăugat făina cernută într-un bol încăpător, iar în mijlocul acesteia am pus osânza și apa minerală.
Am omogenizat până am obținut un aluat nelipicios și ușor modelabil.
Din cantitățile menționate mie mi-au ieșit o tartă rotundă, cu diametrul de circa 20 de cm și o tartă dreptunghiulară cât o tavă mare de aragaz.
Am împărțit aluatul, l-am întins cu ajutorul unui sucitor, iar deasupra am pus umplutura realizată din brânza de vaci și firele de ceapă verde, tocate mărunt, lăsând libere marginile de circa 3-4 cm, pe care le-am adus peste umplutură, la final.
Deasupra am așezat feliile de dovlecei, tăiate rondele subțiri.
În prealabil, am lăsat feliile de dovlecei la scurs într-o sită, după ce le-am presărat cu puțină sare (aceasta ajută la eliminarea excesului de apă din dovlecei, dar se omite adăugarea sării în cazul copiilor mai mici de 2 ani).

4

La final am uns marginile cu ou bătut, iar deasupra am presărat puțin griș.
Tot deasupra puteți pune și restul de ou, dacă vă mai rămâne după ce ungeți marginile.
Durata de coacere variază în funcție de mărimea aleasă.

Tarta mică am copt-o timp de 25 se minute, la foc potrivit, în cuptorul preîncălzit, iar tarta mare timp de 45 de minute.

***În funcție de textura brânzei pe care o folosiți puteți presăra puțin griș și peste aluat, înainte de a adăuga umplutura.

Eu am folosit o brânză proaspătă de vaci cu o textură cremoasă, fără sare adăugată.

Tartă rustică cu brânză și dovlecei