fbpx

Tarta sarata

AvatarAutorHome cooking
DificultateÎncepător

Tarta sarata cu prosciutto si gorzonzola

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare20 minsTimp de gătire / răcire30 minsTimp Total50 mins

Ingrediente:

Blat tarta
 250 g Faina
 130 g Unt
 40 g Parmesan
 2 Oua
Umplutura
 100 g Prosciutto
 100 g Gorgonzola
 1 Dovlecel
 300 g Smantana
 2 Oua
 50 g Parmesan

Mod de preparare:

1

Pentru blat se amesteca toate ingredientele într-un bol pana se formeaza aluatul. Se tine la frigider 30 min. Se intinde in forma si se coace 10 min la 180 grade.

2

Pentru umplututa, se calesc putin într-o tigaie prosciutto si dovlecelul apoi se aseaza in blatul de tarta impreuna cu gorgonzola razalita sau maruntita. Se amesteca separat smantana, ouale si parmesanul si se toarna in tarta.

3

Se coace la cuptor timp de 30 min la 180 grade.

Ingrediente

Blat tarta
 250 g Faina
 130 g Unt
 40 g Parmesan
 2 Oua
Umplutura
 100 g Prosciutto
 100 g Gorgonzola
 1 Dovlecel
 300 g Smantana
 2 Oua
 50 g Parmesan

Direcții

1

Pentru blat se amesteca toate ingredientele într-un bol pana se formeaza aluatul. Se tine la frigider 30 min. Se intinde in forma si se coace 10 min la 180 grade.

2

Pentru umplututa, se calesc putin într-o tigaie prosciutto si dovlecelul apoi se aseaza in blatul de tarta impreuna cu gorgonzola razalita sau maruntita. Se amesteca separat smantana, ouale si parmesanul si se toarna in tarta.

3

Se coace la cuptor timp de 30 min la 180 grade.

Tarta sarata