fbpx

Tarta Snickers Cu Caramel Sarat

AutorDaniel Breda
DificultateIntermediar

Cred ca este una dintre cele mai bune prajituri pe care le-am facut. Desi pare complicata, nu este, necesita doar putina munca dar merita tot efortul!

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare45 minsTimp de gătire / răcire2 oreTimp Total2 ore 45 mins

Ingrediente:

Blat Biscuiti
 350 g biscuiti digestivi
 100 g unt
 1 linguriță(e) zahar pudra
Crema Nuga(nougat)
 250 g mascarpone
 200 g frisca lichida
 150 g unt de arahide
 100 g zahar pudra
 1 linguriță(e) extract de vanilie
Caramel Sarat Cu Alune
 100 g zahar granulat
 50 g unt
 50 g frisca lichida
 ½ linguriță(e) sare
 50 g alune prajite si sarate
Ganache De Ciocolata
 150 g ciocolata amaruie
 150 g frisca lichida

Mod de preparare:

1

Se amesteca biscuitii sfaramati cu untul topit si zaharul. Amestecul se pune intr-o forma de tarta cu fund detasabil, se niveleaza amestecul inclusiv si pe margini, facandu-l cat mai uniform si se lasa la rece 20 minute.

2

Pentru crema de nougat, amestecam cu ajutorul unui mixer, mascarponele cu zaharul pana avem o crema fina dupa care adaugam untul de arahide si il incorporam bine, iar la final turnam frisca lichida si extractul de vanilie si mixam la viteza mare pana cand compozitia devine pufoasa si cremoasa. Turnam 3/4 din amestec peste blatul de biscuiti, iar 1/4 din amestec il pastram pentru a decora tarta la final.

3

Pentru sosul de caramel sarat, turnam zaharul intr-o oala micuta si il lasam la foc mediu(fara sa amestecam in el pentru a nu-l cristaliza) pana ce acesta se topeste complet. Cand zaharul este topit adaugam untul si amestecam repede pentru 3 minute, urmand sa adaugam frisca lichida si mai tinem pe foc maxim 1 minut. Luam caramelul de pe foc si adaugam sarea si alunele tocate. Dupa ce s-a racit putin, la temperatura camerei putem sa-l turnam peste crema de nougat.

4

Ultimul strat este cel de ganache de ciocolata. Incalzim frisca lichida dupa care o turnam peste ciocolata taiata cubulete si o lasam 1 minut. Dupa un minut amestecam bine pana cand cele 2 ingrediente devin un ganache cremos. Turnam pete tarta si lasam tarta la frigider pentru un minim de 2 ore.

5

La final se decoreaza cu restul de crema de nougat si ce mai doriti voi:D.
Enjoy!

Ingrediente

Blat Biscuiti
 350 g biscuiti digestivi
 100 g unt
 1 linguriță(e) zahar pudra
Crema Nuga(nougat)
 250 g mascarpone
 200 g frisca lichida
 150 g unt de arahide
 100 g zahar pudra
 1 linguriță(e) extract de vanilie
Caramel Sarat Cu Alune
 100 g zahar granulat
 50 g unt
 50 g frisca lichida
 ½ linguriță(e) sare
 50 g alune prajite si sarate
Ganache De Ciocolata
 150 g ciocolata amaruie
 150 g frisca lichida

Direcții

1

Se amesteca biscuitii sfaramati cu untul topit si zaharul. Amestecul se pune intr-o forma de tarta cu fund detasabil, se niveleaza amestecul inclusiv si pe margini, facandu-l cat mai uniform si se lasa la rece 20 minute.

2

Pentru crema de nougat, amestecam cu ajutorul unui mixer, mascarponele cu zaharul pana avem o crema fina dupa care adaugam untul de arahide si il incorporam bine, iar la final turnam frisca lichida si extractul de vanilie si mixam la viteza mare pana cand compozitia devine pufoasa si cremoasa. Turnam 3/4 din amestec peste blatul de biscuiti, iar 1/4 din amestec il pastram pentru a decora tarta la final.

3

Pentru sosul de caramel sarat, turnam zaharul intr-o oala micuta si il lasam la foc mediu(fara sa amestecam in el pentru a nu-l cristaliza) pana ce acesta se topeste complet. Cand zaharul este topit adaugam untul si amestecam repede pentru 3 minute, urmand sa adaugam frisca lichida si mai tinem pe foc maxim 1 minut. Luam caramelul de pe foc si adaugam sarea si alunele tocate. Dupa ce s-a racit putin, la temperatura camerei putem sa-l turnam peste crema de nougat.

4

Ultimul strat este cel de ganache de ciocolata. Incalzim frisca lichida dupa care o turnam peste ciocolata taiata cubulete si o lasam 1 minut. Dupa un minut amestecam bine pana cand cele 2 ingrediente devin un ganache cremos. Turnam pete tarta si lasam tarta la frigider pentru un minim de 2 ore.

5

La final se decoreaza cu restul de crema de nougat si ce mai doriti voi:D.
Enjoy!

Tarta Snickers Cu Caramel Sarat