fbpx

Tarta Upside Down cu Nutella

AutorGrigorescu Catalina Maria
DificultateIntermediar

Poate va intrebati de ce "Upside Down" 🙂 ei bine, asta pentru ca in cuptor blatul se va ridica la suprafata.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare45 minsTimp de gătire / răcire4 oreTimp Total4 ore 45 mins

Ingrediente:

 8 oua
 1 l lapte
 200 g unt topit
 140 g faina
 70 g cacao
 200 g zahar pudra/ zahar normal
 200 g Nutella
 1 esenta de rom/ vanilie
 1 praf de sare
 200 g ciocolata de menaj
 100 g afine

Mod de preparare:

1

Pregatim ingredientele necesare. Separam cu grija albusurile de galbenusuri. Punem laptele pe foc pana cand devine caldut. Topim Nutella pe baie de aburi, punem apa la fiert intr-o oala, iar de-asupra ei punem Nutella intr-un bol si o lasam pana cand devine lichida.Topim untul si il lasam sa se raceasca.

2

Intr-un bol mare, punem zaharul pudra si galbenusurile si le mixam pana cand acestea se deschid la culoare. Peste amestecul de la punctul 5 adaugam Nutella topita si continuam sa amestecam cu mixerul.

3

Dupa ce compozitia s-a omogenizat adaugam si untul topit si racit, continuand sa mixam. Adaugam si praful de cacao impreuna cu esenta de rom si mixam din nou. Incepem sa adaugam treptat laptele caldul si faina, continuand sa mixam pana cand le incorporam complet ( compozitia o sa devina foarte lichida - that's ok :).

4

Intr-un bol separat mixam albusurile cu un praf de sare (este foarte important sa nu avem nici un pic de galbenus sau grasime in bol astfel incat acestea sa se bata cum trebuie) pana cand devin o spuma densa si alba.

5

In bolul in care am amestecat galbenusurile adaugam treptat spuma obtinuta si amestecam incet pana cand incorporam complet albusurile. Compozitia obtinuta o turnam intr-o tava tapetata si o punem in cuptorul preincalzit la 150 de grade pentru aproximativ o ora (tava folosita are diamentrul de aprox 27cm).

6

Compozitia obtinuta o turnam intr-o tava tapetata si o punem in cuptorul preincalzit la 150˚C pentru aproximativ o ora (tava folosita are diamentrul de aprox 27cm).

7

In cuptor blatul se va ridica la suprafata si este important ca la final acesta sa fie perfect copt, iar prajitura sa fie usor moale in mijloc. Daca in momentul in care scuturati tava, prajitura nu se misca la suprafata, asta inseamna ca s-a copt perfect.

8

Aceasta trebuie lasata la rece pentru 2 -3 ore, dar de preferat ar fi sa o pregatiti seara si sa o lasati la rece pana a doua zi.

9

Pentru topping topim ciocolata de menaj in acelasi fel in care am topit si Nutella, pe baie de aburi.
Punem toppingul peste prajitura si o ornam dupa bunul plac. 🙂 Eu am ales sa folosesc afine, cateva frunze de menta si zahar pudra.

Enjoy! 🙂

Ingrediente

 8 oua
 1 l lapte
 200 g unt topit
 140 g faina
 70 g cacao
 200 g zahar pudra/ zahar normal
 200 g Nutella
 1 esenta de rom/ vanilie
 1 praf de sare
 200 g ciocolata de menaj
 100 g afine

Direcții

1

Pregatim ingredientele necesare. Separam cu grija albusurile de galbenusuri. Punem laptele pe foc pana cand devine caldut. Topim Nutella pe baie de aburi, punem apa la fiert intr-o oala, iar de-asupra ei punem Nutella intr-un bol si o lasam pana cand devine lichida.Topim untul si il lasam sa se raceasca.

2

Intr-un bol mare, punem zaharul pudra si galbenusurile si le mixam pana cand acestea se deschid la culoare. Peste amestecul de la punctul 5 adaugam Nutella topita si continuam sa amestecam cu mixerul.

3

Dupa ce compozitia s-a omogenizat adaugam si untul topit si racit, continuand sa mixam. Adaugam si praful de cacao impreuna cu esenta de rom si mixam din nou. Incepem sa adaugam treptat laptele caldul si faina, continuand sa mixam pana cand le incorporam complet ( compozitia o sa devina foarte lichida - that's ok :).

4

Intr-un bol separat mixam albusurile cu un praf de sare (este foarte important sa nu avem nici un pic de galbenus sau grasime in bol astfel incat acestea sa se bata cum trebuie) pana cand devin o spuma densa si alba.

5

In bolul in care am amestecat galbenusurile adaugam treptat spuma obtinuta si amestecam incet pana cand incorporam complet albusurile. Compozitia obtinuta o turnam intr-o tava tapetata si o punem in cuptorul preincalzit la 150 de grade pentru aproximativ o ora (tava folosita are diamentrul de aprox 27cm).

6

Compozitia obtinuta o turnam intr-o tava tapetata si o punem in cuptorul preincalzit la 150˚C pentru aproximativ o ora (tava folosita are diamentrul de aprox 27cm).

7

In cuptor blatul se va ridica la suprafata si este important ca la final acesta sa fie perfect copt, iar prajitura sa fie usor moale in mijloc. Daca in momentul in care scuturati tava, prajitura nu se misca la suprafata, asta inseamna ca s-a copt perfect.

8

Aceasta trebuie lasata la rece pentru 2 -3 ore, dar de preferat ar fi sa o pregatiti seara si sa o lasati la rece pana a doua zi.

9

Pentru topping topim ciocolata de menaj in acelasi fel in care am topit si Nutella, pe baie de aburi.
Punem toppingul peste prajitura si o ornam dupa bunul plac. 🙂 Eu am ales sa folosesc afine, cateva frunze de menta si zahar pudra.

Enjoy! 🙂

Tarta Upside Down cu Nutella