Cand ma gandesc la ce numeste americanul "comfort food" imi apare instant in minte aceasta imagine : terci de ovaz cu aroma de prajitura de mere. Ceva din combinatia delicioasa dintre mere, scortisoara si nuci de pecan cuibarita intr-un terci cald si bogat nutritiv imi da senzatia de caldura si acasa. Recomand acest mic dejun in diminetile friguroase, innorate sau atunci cand ai nevoie de inca 5 minute de relaxare pana cand incepe cu toata forta o noua zi. Aceasta mancare este pur si simplu o imbratisare reconfortanta!
Ingrediente:
Mod de preparare:
Decojim marul si il taiem in cubulete.
Punem fulgii de ovaz, chia, laptele de soia, marul, scortisoara, sarea, sucul de lamaie si esenta de vanilie intr-o cratita si amestecam bine.
O punem pe aragaz, la foc mediu-mare si amestecam din cand in cand, fiind pe faza sa nu se incinga prea tare.
Dupa aproximativ 5-10 minute, terciul de ovaz va incepe sa se ingroase. Acum adaugam in compozitie siropul de artar si merele rase. Putem reduce putin focul si amestecam continuu pentru 5 minute.
Punem "prajitura de mere" intr-un bol, o lasam putin sa se raceasca si o servim cu cateva nuci de pecan presarate pe deasupra.
Ingrediente
Indicații
Decojim marul si il taiem in cubulete.
Punem fulgii de ovaz, chia, laptele de soia, marul, scortisoara, sarea, sucul de lamaie si esenta de vanilie intr-o cratita si amestecam bine.
O punem pe aragaz, la foc mediu-mare si amestecam din cand in cand, fiind pe faza sa nu se incinga prea tare.
Dupa aproximativ 5-10 minute, terciul de ovaz va incepe sa se ingroase. Acum adaugam in compozitie siropul de artar si merele rase. Putem reduce putin focul si amestecam continuu pentru 5 minute.
Punem "prajitura de mere" intr-un bol, o lasam putin sa se raceasca si o servim cu cateva nuci de pecan presarate pe deasupra.