Cel mai bine este să servești terina cu pâine făcută în casă, apoi prăjită. Dacă nu ai timp, mergi la brutărie și alege o pâine țărănească sau integrală. Va fi mult mai gustoasă decât toastul.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se pune jambonul într-o oală, împreună cu ingredientele pentru supă. Se acoperă cu apă rece și se aduce la punctul de fierbere. Se scade focul ca să fiarbă încet, se lasă 2 1/2-3 ore sau până ce carnea cade de pe os. Se lasă la răcit în oală.
Se unge o formă de terină de un litru sau o tavă de cozonac cu ulei, apoi se tapetează cu folie alimentară. Se scoate carnea din oală, apoi se strecoară supa, printr-o sită fină, într-o cratiță. Se pune deoparte.
Carnea se rupe bucăți, lăsând câteva mai mari, și se curăță pe cât posibil de grăsime și de tendoane. Se amestecă șunca într-un bol mare cu muștarul și cu pătrunjelul. Se îndeasă amestecul în forma de terină.
Se aduce supa păstrată la punctul de fierbere și se scade la jumătate. Ar trebui să rămână cam 600 ml de lichid. Se ia de pe foc. Între timp, se înmoaie foaia de gelatină în apă rece 5 minute. Se scoate din apă, se stoarce, apoi se adaugă în supa fierbinte ( nu clocotită ) și se amestecă bine.
Se toarnă suficientă supă peste carne cât s-o acopere. Se bate ușor forma de terină de o suprafață tare, ca să se elimine golurile de aer, apoi se acoperă cu folie alimentară. Se lasă să se odihnească 3-4 ore sau peste noapte. Pentru servit, se scoate din formă și se taie în felii groase. Se servește cu dulceață de ceapă rosie, capere și cu pâine prăjită.
Ingrediente
Indicații
Se pune jambonul într-o oală, împreună cu ingredientele pentru supă. Se acoperă cu apă rece și se aduce la punctul de fierbere. Se scade focul ca să fiarbă încet, se lasă 2 1/2-3 ore sau până ce carnea cade de pe os. Se lasă la răcit în oală.
Se unge o formă de terină de un litru sau o tavă de cozonac cu ulei, apoi se tapetează cu folie alimentară. Se scoate carnea din oală, apoi se strecoară supa, printr-o sită fină, într-o cratiță. Se pune deoparte.
Carnea se rupe bucăți, lăsând câteva mai mari, și se curăță pe cât posibil de grăsime și de tendoane. Se amestecă șunca într-un bol mare cu muștarul și cu pătrunjelul. Se îndeasă amestecul în forma de terină.
Se aduce supa păstrată la punctul de fierbere și se scade la jumătate. Ar trebui să rămână cam 600 ml de lichid. Se ia de pe foc. Între timp, se înmoaie foaia de gelatină în apă rece 5 minute. Se scoate din apă, se stoarce, apoi se adaugă în supa fierbinte ( nu clocotită ) și se amestecă bine.
Se toarnă suficientă supă peste carne cât s-o acopere. Se bate ușor forma de terină de o suprafață tare, ca să se elimine golurile de aer, apoi se acoperă cu folie alimentară. Se lasă să se odihnească 3-4 ore sau peste noapte. Pentru servit, se scoate din formă și se taie în felii groase. Se servește cu dulceață de ceapă rosie, capere și cu pâine prăjită.