O reteta simpla de tiramisu clasic! Nu eram mare amatoare de tiramisu dar in momentul in care mama mea a facut prima oara aceasta reteta pur si simplu m-am indragostit!
Ingrediente:
Mod de preparare:
Intr-un bol punem albusurile, un praf de sare si le mixam pana cand acestea devin tari. Adaugam 4 linguri de zahar, le mixam pana cand devin lucioase.
In alt bol punem galbenusurile, zaharul ramas, esenta de vanilie si le mixam pana cand devin cremoase si se albesc. Peste compozitie punem mascarpone si le mixam incet pana cand se omogenizeaza.
Peste compozitia de galbenusuri si mascarpone punem cu o spatula cate putina compozitie de albusuri spuma si amestecam usor. Facem acest lucru pana cand amestecam cele doua compozitii.
Incepem si asezam piscoturile in tava.
Inmuiem piscoturile in cafea, le punem in tava si formam un pat de piscoturi.
Punem un strat de crema peste piscoturi. Peste crema punem putina cacao cu ajutorul unei site.
Peste crema mai punem un strat de piscoturi inmuiate in cafea.
Punem un strat de crema peste piscoturi, o pudram cu cacao si o dam la frigider cateva ore sau o lasam peste noapte.
Sa o savurati cu placere!
Ingrediente
Indicații
Intr-un bol punem albusurile, un praf de sare si le mixam pana cand acestea devin tari. Adaugam 4 linguri de zahar, le mixam pana cand devin lucioase.
In alt bol punem galbenusurile, zaharul ramas, esenta de vanilie si le mixam pana cand devin cremoase si se albesc. Peste compozitie punem mascarpone si le mixam incet pana cand se omogenizeaza.
Peste compozitia de galbenusuri si mascarpone punem cu o spatula cate putina compozitie de albusuri spuma si amestecam usor. Facem acest lucru pana cand amestecam cele doua compozitii.
Incepem si asezam piscoturile in tava.
Inmuiem piscoturile in cafea, le punem in tava si formam un pat de piscoturi.
Punem un strat de crema peste piscoturi. Peste crema punem putina cacao cu ajutorul unei site.
Peste crema mai punem un strat de piscoturi inmuiate in cafea.
Punem un strat de crema peste piscoturi, o pudram cu cacao si o dam la frigider cateva ore sau o lasam peste noapte.
Sa o savurati cu placere!