fbpx

Tiramisu Clasic

AutorAnne-Marie S.S.
DificultateÎncepător

Un desert italian clasic si usor de preparat, potrivit pentru orice ocazie, fie ca vrei sa mananci ceva dulce la miezul noptii, sau vrei sa servesti un desert invitatilor tai.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare5 minsTimp de gătire / răcire40 minsTimp Total45 mins

Ingrediente:

Crema :
 200 ml smantana lichida
 1 oz intaritor de frisca (optional)
 3 fl oz zahar vanilinat
 5 ml esenta de vanilie
 500 g mascarpone
 3 galbenusuri
Blat :
 3 lbs piscoturi (36 buc.)
 50 g cafea macinata fin
 250 ml apa fierbinte
 2 zahar
Decor :
 2 cacao neindulcita

Mod de preparare:

Prepararea cremei :
1

Smantana lichida impreuna cu zaharul vanilinat se bat la mixer pana devine o spuma tare (frisca). Daca amestecul nu se intareste destul, se adauga intaritorul pentru frisca.

2

Galbenusurile se mixeaza separat impreuna cu esenta de vanilie, apoi se adauga treptat mascarpone, avand grija sa nu devina o crema lichida.

3

Frisca obtinuta se adauga cu o lingura mare (de lemn) in crema de mascarpone pana se incorporeaza complet. Aveti grija sa nu mixati crema finala, deoarece va deveni lichida. Crema rezultata se acopera cu o folie de plastic si se da la frigider pentru 30 de minute.

Prepararea siropului de cafea :
4

Cafeaua macinata se pune intrun filtru de hartie si se prepara dupa metoda preferata (filtru automat sau manual). Cafeaua obtinuta se indulceste si se raceste.

Asamblarea desertului :
5

Jumatate din piscoturi se trec individual prin cafeaua rece si se asaza pe fundul unei tavi. Se acopera cu jumatate din crema si se adauga al doilea strat de piscoturi insiropate. Crema ramasa se adauga peste piscoturi si se pudreaza cu cacaua. Se da la frigider pentru cel putin 2 ore inainte de servire.

Ingrediente

Crema :
 200 ml smantana lichida
 1 oz intaritor de frisca (optional)
 3 fl oz zahar vanilinat
 5 ml esenta de vanilie
 500 g mascarpone
 3 galbenusuri
Blat :
 3 lbs piscoturi (36 buc.)
 50 g cafea macinata fin
 250 ml apa fierbinte
 2 zahar
Decor :
 2 cacao neindulcita

Direcții

Prepararea cremei :
1

Smantana lichida impreuna cu zaharul vanilinat se bat la mixer pana devine o spuma tare (frisca). Daca amestecul nu se intareste destul, se adauga intaritorul pentru frisca.

2

Galbenusurile se mixeaza separat impreuna cu esenta de vanilie, apoi se adauga treptat mascarpone, avand grija sa nu devina o crema lichida.

3

Frisca obtinuta se adauga cu o lingura mare (de lemn) in crema de mascarpone pana se incorporeaza complet. Aveti grija sa nu mixati crema finala, deoarece va deveni lichida. Crema rezultata se acopera cu o folie de plastic si se da la frigider pentru 30 de minute.

Prepararea siropului de cafea :
4

Cafeaua macinata se pune intrun filtru de hartie si se prepara dupa metoda preferata (filtru automat sau manual). Cafeaua obtinuta se indulceste si se raceste.

Asamblarea desertului :
5

Jumatate din piscoturi se trec individual prin cafeaua rece si se asaza pe fundul unei tavi. Se acopera cu jumatate din crema si se adauga al doilea strat de piscoturi insiropate. Crema ramasa se adauga peste piscoturi si se pudreaza cu cacaua. Se da la frigider pentru cel putin 2 ore inainte de servire.

Tiramisu Clasic