Tiramisu cu cacao neagra

AutorCristinaPoliciuc
DificultateÎncepător

Tiramisu cu cacao neagra, foarte usor de preparat si foarte delicios. O prajutura foarte fresh si numai buna de servit langa o cafea sau un cappuccino.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire40 minuteTimp de preparare4 oreTimp total4 ore 40 minute

Ingrediente:

 200 gr Piscoturi
 3 Oua
 4 Zahar brun
 4 Cacao
 1 tsp Esenta vanilie
 250 gr Mascarpone
 250 ml Cafea indulcita

Mod de preparare:

1

Preparam cafeaua indulcita si o lasam la racit.

2

Separam ouale in doua castroane (mai mari).

3

Batem albusurile cu 3 linguri de zahar, spuma, pana cand albusurile se tin de fundul castronului.

4

Batem galbenusurile cu o lingura de zahar, pana cand acestea se deschid la culoare.

5

Adaugam cele 250 g de mascarpone si amestecam cu viteza cea mai mica de la mixer pana cand se omogenizeaza. La acest pas adaugam si esenta de vanilie. Amestecam.

6

Peste compozitia obtinuta adaugam albusurile batute spuma si amestecam cu o paleta cu miscari mari ca sa ramana compozitia cat mai aerata.

7

Introducem fiecare piscot in cafea cate 3 secunde, dupa care il punem in vas. Eu am ales unul patrat de sticla de 17x17 cm , care are si capac. ( in felul acesta cat sta la rece nu prinde vreun miros din frigider)

8

Punem primul strat de crema destul de generos cat sa acopere in totalitate stratul de piscoturi.

9

Pudram cacao din abundenta pana se acopera in totaitate crema.

10

Punem al doilea strat de piscoturi, si acestea inmuiate cate 3 secunde in cafea.

11

Dupa ce am terminat de pus piscoturile in vas, punem si restul de crema.

12

Peste crema punem din nou cacao neagra din anundenta!

13

Se serveste dupa ce a stat 4 ore la frigider pentru a se intrepatrunde aromele. Pofta buna!

Ingrediente

 200 gr Piscoturi
 3 Oua
 4 Zahar brun
 4 Cacao
 1 tsp Esenta vanilie
 250 gr Mascarpone
 250 ml Cafea indulcita

Indicații

1

Preparam cafeaua indulcita si o lasam la racit.

2

Separam ouale in doua castroane (mai mari).

3

Batem albusurile cu 3 linguri de zahar, spuma, pana cand albusurile se tin de fundul castronului.

4

Batem galbenusurile cu o lingura de zahar, pana cand acestea se deschid la culoare.

5

Adaugam cele 250 g de mascarpone si amestecam cu viteza cea mai mica de la mixer pana cand se omogenizeaza. La acest pas adaugam si esenta de vanilie. Amestecam.

6

Peste compozitia obtinuta adaugam albusurile batute spuma si amestecam cu o paleta cu miscari mari ca sa ramana compozitia cat mai aerata.

7

Introducem fiecare piscot in cafea cate 3 secunde, dupa care il punem in vas. Eu am ales unul patrat de sticla de 17x17 cm , care are si capac. ( in felul acesta cat sta la rece nu prinde vreun miros din frigider)

8

Punem primul strat de crema destul de generos cat sa acopere in totalitate stratul de piscoturi.

9

Pudram cacao din abundenta pana se acopera in totaitate crema.

10

Punem al doilea strat de piscoturi, si acestea inmuiate cate 3 secunde in cafea.

11

Dupa ce am terminat de pus piscoturile in vas, punem si restul de crema.

12

Peste crema punem din nou cacao neagra din anundenta!

13

Se serveste dupa ce a stat 4 ore la frigider pentru a se intrepatrunde aromele. Pofta buna!

Tiramisu cu cacao neagra