Tiramisu la pahar

Autorfoodandtravel07
DificultateÎncepător

Simplu si bun!

ShareSave
Randamente1 porțieTimp total30 minute

Ingrediente:

 15 pișcoturi de șampanie
 250 gr mascarpone
 200 ml smântână pentru frișcă
 150 gr zahăr
 2 gălbenușuri
 2 tbsp Amaretto sau Marsala
 250 ml cafea expresso sau ness tare
 ½ tbsp esență de rom
 2 tbsp whiskey

Mod de preparare:

1

Primul pas, preparați cafeaua.

2

Mixați gălbenușurile cu zahărul, până obțineti o cremă spumoasă. Apoi adăugați cele 2 linguri de vin. Puneți vasul pe un alt vas cu apă fierbinte și amestecați până când crema de ouă se încălzește foarte bine. Lăsați crema de ouă să se răcească.

3

Între timp bateți smântâna până devine frișcă, apoi o amestecați cu brânza mascarpone.

4

Adăugați crema de ouă răcită peste crema de mascarpone și omogenizați.

5

Turnați 2 linguri de whiskey si 1/2 esenta de rom în cafeaua răcită.

6

Tăiați pișcotul în 3 bucăți apoi îl înmuiați în cafea câte o secundă pe fiecare parte și le așezați în pahare.
Peste pișcoturi puneți 2 linguri de cremă, apoi din nou pișcoturi înmuiate și cremă.

7

Peste ultimul strat de cremă cerneți un strat de cacao.
Lăsați tiramisu la frigider cel puțin 4 ore înainte de servire. De preferat ar fi să îl serviți a doua zi.

Ingrediente

 15 pișcoturi de șampanie
 250 gr mascarpone
 200 ml smântână pentru frișcă
 150 gr zahăr
 2 gălbenușuri
 2 tbsp Amaretto sau Marsala
 250 ml cafea expresso sau ness tare
 ½ tbsp esență de rom
 2 tbsp whiskey

Indicații

1

Primul pas, preparați cafeaua.

2

Mixați gălbenușurile cu zahărul, până obțineti o cremă spumoasă. Apoi adăugați cele 2 linguri de vin. Puneți vasul pe un alt vas cu apă fierbinte și amestecați până când crema de ouă se încălzește foarte bine. Lăsați crema de ouă să se răcească.

3

Între timp bateți smântâna până devine frișcă, apoi o amestecați cu brânza mascarpone.

4

Adăugați crema de ouă răcită peste crema de mascarpone și omogenizați.

5

Turnați 2 linguri de whiskey si 1/2 esenta de rom în cafeaua răcită.

6

Tăiați pișcotul în 3 bucăți apoi îl înmuiați în cafea câte o secundă pe fiecare parte și le așezați în pahare.
Peste pișcoturi puneți 2 linguri de cremă, apoi din nou pișcoturi înmuiate și cremă.

7

Peste ultimul strat de cremă cerneți un strat de cacao.
Lăsați tiramisu la frigider cel puțin 4 ore înainte de servire. De preferat ar fi să îl serviți a doua zi.

Tiramisu la pahar