fbpx

Tiramisu rapid

AutorAlexandra Galatanu
DificultateÎncepător

Vrei ceva dulce si rapid?
Ai invitati la masa, dar nu mai ai timp de ceva complicat?
Te salveaza desertul usor si repede de facut, ai nevoie doar de 6 ingrediente si in 30 de minute si este gata 🙂

ShareSalvează
Produce6 PorțiiTimp de Preparare20 minsTimp de gătire / răcire1 orăTimp Total1 oră 20 mins

Ingrediente:

 250 g Mascarpone
 250 ml frisca lichida (poti inlocui frisca cu iaurt grecesc)
 7 miere
 1 mg cafea
 1 baton piscoturi
 10 g cacao sau ciocolata calda (pentru decor)

Mod de preparare:

Crema :
1

Intr-un ibric puneti o cana cu apa si 5 lingurite de cafea si o lasati sa fiarba, dupa care la racit. Eu am adaugat si 2 lingurite de zahar, este optional.

2

Intr-un bol incapator se pune 250 g mascarpone, 250 ml frica lichida si 3- 4 linguri de miere de albine ( eu am pus doar 3 lg, dupa cum va place de dulce). Se amesteca toate ingredientele pana obtineti o compozitie cremoasa.

3

Se lasa crema la odihnit.
Se inmoaie fiecare piscot in cafea aproxumativ 3 secunde, dupa care se aseaza pe un vas, se procedeaza la fel pana se umple fundul vasului.
Daca doriti servirea imediata inmuiati piscoturile sa absoarba o cantitate de cafea mai mare.

4

Se pune peste piscoturile imnuiate jumatete din compozitia cremei se se intinde uniform.
Se reia procesul piscoturilor, se pune restul de crema si se intinde uniform.
Decorati cu cacao sau ciocolata calda.

5

Se lasa la firgider pana la servire.

Ingrediente

 250 g Mascarpone
 250 ml frisca lichida (poti inlocui frisca cu iaurt grecesc)
 7 miere
 1 mg cafea
 1 baton piscoturi
 10 g cacao sau ciocolata calda (pentru decor)

Direcții

Crema :
1

Intr-un ibric puneti o cana cu apa si 5 lingurite de cafea si o lasati sa fiarba, dupa care la racit. Eu am adaugat si 2 lingurite de zahar, este optional.

2

Intr-un bol incapator se pune 250 g mascarpone, 250 ml frica lichida si 3- 4 linguri de miere de albine ( eu am pus doar 3 lg, dupa cum va place de dulce). Se amesteca toate ingredientele pana obtineti o compozitie cremoasa.

3

Se lasa crema la odihnit.
Se inmoaie fiecare piscot in cafea aproxumativ 3 secunde, dupa care se aseaza pe un vas, se procedeaza la fel pana se umple fundul vasului.
Daca doriti servirea imediata inmuiati piscoturile sa absoarba o cantitate de cafea mai mare.

4

Se pune peste piscoturile imnuiate jumatete din compozitia cremei se se intinde uniform.
Se reia procesul piscoturilor, se pune restul de crema si se intinde uniform.
Decorati cu cacao sau ciocolata calda.

5

Se lasa la firgider pana la servire.

Tiramisu rapid