Tiramisu

AutorAlinPriceputu
DificultateÎncepător

Pentru dimineți perfecte, tiramisu fără defecte 🙂

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare8 oreTimp total8 ore 20 minute

Ingrediente:

 500 gr piscoturi
 600 gr mascarpone
 4 oua
 150 gr zahar
 50 ml amaretto
 250 ml apa
 3 cafea instant
 5 vanilie de madagascar
 30 gr cacao

Mod de preparare:

1

Se pune la fiert apa cu 50 g zahăr și Amaretto iar când zahărul s-a topit și apa a dat în fiert adăugăm cafeaua instant și lăsăm să se răcească.

2

Separăm ouăle, albușul se bate spumă cu un praf de sare iar gălbenușurile se freacă cu restul de zahăr.
Amestecăm mascarponele cu gălbenușurile și spuma de albuș, adăugăm vanilia. Opțional se poate adăuga Amaretto.

3

Pentru aceste ingrediente eu am folosit o tava de 24x37 cm.
Pe fundul tăvii punem un strat foarte subțire de cremă, însiropăm pișcoturile și le așezăm în tavă. Peste ele punem un strat generos de cremă, continuăm cu un strat de pișcoturi și încă un strat de cremă. Presărăm cacao și dăm la frigider pentru minim 8 ore.

Ingrediente

 500 gr piscoturi
 600 gr mascarpone
 4 oua
 150 gr zahar
 50 ml amaretto
 250 ml apa
 3 cafea instant
 5 vanilie de madagascar
 30 gr cacao

Indicații

1

Se pune la fiert apa cu 50 g zahăr și Amaretto iar când zahărul s-a topit și apa a dat în fiert adăugăm cafeaua instant și lăsăm să se răcească.

2

Separăm ouăle, albușul se bate spumă cu un praf de sare iar gălbenușurile se freacă cu restul de zahăr.
Amestecăm mascarponele cu gălbenușurile și spuma de albuș, adăugăm vanilia. Opțional se poate adăuga Amaretto.

3

Pentru aceste ingrediente eu am folosit o tava de 24x37 cm.
Pe fundul tăvii punem un strat foarte subțire de cremă, însiropăm pișcoturile și le așezăm în tavă. Peste ele punem un strat generos de cremă, continuăm cu un strat de pișcoturi și încă un strat de cremă. Presărăm cacao și dăm la frigider pentru minim 8 ore.

Tiramisu