Tocăniță de ciuperci cu burrata

AutorFlavor Tailors
DificultateÎncepător

Brânza burrata, cu textura ei cremoasă și gustul fin și discret, se potrivește de minune cu o tocăniță de ciuperci și o mămăligă. Combinația e suuuuper delicioasă!

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total40 minute

Ingrediente:

 150 gr făină de mămăligă
 un cubuleț de unt
 2 cepe roșii
 250 gr hribi
 250 gr gălbiori
 un pahar de vin roșu
 cimbru după gust
 boia afumată după gust
 sare și piper după gust
 3 tbsp smântână
 1 brânză burrata
 busuioc pentru decor

Mod de preparare:

1

Se taie ceapa cubulețe și se rumenește în unt, iar când e transparentă, se adaugă ciupercile tăiate și se călesc 3-4 minute, după care se aduaugă boia afumată și vin roșu.

2

Se condimentează cu cimbru, sare și piper și se adaugă apă la nevoie, iar când ciupercile sunt fierte și lichidul a scăzut, se pune smântâna și se ia de pe foc.

3

Se prepară mămăliga așa cum e menționat pe ambalaj, iar când s-a îngroșat se servește cu tocănița de ciuperci, iar deasupra se pune brânza burrata cremoasă și se decorează cu o frunză de busuioc. Poftă bună!

Ingrediente

 150 gr făină de mămăligă
 un cubuleț de unt
 2 cepe roșii
 250 gr hribi
 250 gr gălbiori
 un pahar de vin roșu
 cimbru după gust
 boia afumată după gust
 sare și piper după gust
 3 tbsp smântână
 1 brânză burrata
 busuioc pentru decor

Indicații

1

Se taie ceapa cubulețe și se rumenește în unt, iar când e transparentă, se adaugă ciupercile tăiate și se călesc 3-4 minute, după care se aduaugă boia afumată și vin roșu.

2

Se condimentează cu cimbru, sare și piper și se adaugă apă la nevoie, iar când ciupercile sunt fierte și lichidul a scăzut, se pune smântâna și se ia de pe foc.

3

Se prepară mămăliga așa cum e menționat pe ambalaj, iar când s-a îngroșat se servește cu tocănița de ciuperci, iar deasupra se pune brânza burrata cremoasă și se decorează cu o frunză de busuioc. Poftă bună!

Tocăniță de ciuperci cu burrata