O mancare traditionala delicioasa.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Incepem prin a toca legumele si carnea.
Intr-o oala punem in ulei carnea de porc taiata cubulete, pana cand se rumeneste.
Dupa ce carnea s-a rumenit, o scoatem pe o farfurie cu ajutorul unei spatule. In uleiul in care carnea a fript, putem legumele la calit.
Cand legumele s-au calit, adaugam carnea si 2 cani de apa.
Pana cand carnea si legumele fierb, putem sa ne apucam de mamaliga. Punem cei 300 ml de apa la fiert impreuna cu 2 lingurite de zahar. Cand apa clocoteste, incepem sa turnam cele 100 g de malai amestecand incontinuu, cu ajutorul unui tel. Lasam sa fiarba aproximativ 15 min, apoi rasturnam mamaliga pe o farfurie.
Un sfat legat de mamaliga: daca nu aveti cantar, folositi masura 3 la 1, la 3 cani de apa, puneti o cana de malai.
Cand apa de la tocanita a scazut, verificam daca este fiarta carnea. Daca da, adaugam bulionul si usturoiul ras, si mai lasam pe foc pentru 10 minute.
La sfarsit adaugam patrunjel din belsug si servim alaturi de mamaliguta calda.
Ingrediente
Indicații
Incepem prin a toca legumele si carnea.
Intr-o oala punem in ulei carnea de porc taiata cubulete, pana cand se rumeneste.
Dupa ce carnea s-a rumenit, o scoatem pe o farfurie cu ajutorul unei spatule. In uleiul in care carnea a fript, putem legumele la calit.
Cand legumele s-au calit, adaugam carnea si 2 cani de apa.
Pana cand carnea si legumele fierb, putem sa ne apucam de mamaliga. Punem cei 300 ml de apa la fiert impreuna cu 2 lingurite de zahar. Cand apa clocoteste, incepem sa turnam cele 100 g de malai amestecand incontinuu, cu ajutorul unui tel. Lasam sa fiarba aproximativ 15 min, apoi rasturnam mamaliga pe o farfurie.
Un sfat legat de mamaliga: daca nu aveti cantar, folositi masura 3 la 1, la 3 cani de apa, puneti o cana de malai.
Cand apa de la tocanita a scazut, verificam daca este fiarta carnea. Daca da, adaugam bulionul si usturoiul ras, si mai lasam pe foc pentru 10 minute.
La sfarsit adaugam patrunjel din belsug si servim alaturi de mamaliguta calda.