Tocăniță de pui cu ciuperci

AutorLovemadeedible
DificultateIntermediar

Rețetă ușoară, mâncare sățioasă și bogată în proteine.

ShareSalvează
Randamente1 porțieTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total40 minute

Ingrediente:

 350 gr Piept de pui
 3 Ciuperci medii
 ¼ Ceapă roșie
 3 Căței de usturoi
 6 tbsp Smântână de gătit
 1 ½ tbsp Boia dulce
 1 tbsp Amidon de porumb
 1 tbsp Pătrunjel uscat
 2 tbsp Ulei
 2 cești Apă

Mod de preparare:

1

Se încinge uleiul și se adaugă pieptul de pui tăiat cubulețe. Se prăjește pentru 5-7 minute.

2

Se scoate puiul pe o farfurie și în tigaia unde acesta a fost gătit, se adaugă ceapa și usturoiul feliate. Se călesc până ceapa devine translucidă.

3

Se adaugă ciupercile tăiate cubulețe și se gătesc până devin moi.

4

Într-un bol, se prepară sosul. Se amestecă smântâna de gătit, boiaua dulce, pătrunjelul și amidonul.

5

Sosul se amestecă cu ciupercile și se adaugă cele două căni de apă.

6

Se gătește până sosul se îngroasă și apoi se adaugă puiul. Se amestecă până la incorporarea completă.

Ingrediente

 350 gr Piept de pui
 3 Ciuperci medii
 ¼ Ceapă roșie
 3 Căței de usturoi
 6 tbsp Smântână de gătit
 1 ½ tbsp Boia dulce
 1 tbsp Amidon de porumb
 1 tbsp Pătrunjel uscat
 2 tbsp Ulei
 2 cești Apă

Indicații

1

Se încinge uleiul și se adaugă pieptul de pui tăiat cubulețe. Se prăjește pentru 5-7 minute.

2

Se scoate puiul pe o farfurie și în tigaia unde acesta a fost gătit, se adaugă ceapa și usturoiul feliate. Se călesc până ceapa devine translucidă.

3

Se adaugă ciupercile tăiate cubulețe și se gătesc până devin moi.

4

Într-un bol, se prepară sosul. Se amestecă smântâna de gătit, boiaua dulce, pătrunjelul și amidonul.

5

Sosul se amestecă cu ciupercile și se adaugă cele două căni de apă.

6

Se gătește până sosul se îngroasă și apoi se adaugă puiul. Se amestecă până la incorporarea completă.

Tocăniță de pui cu ciuperci