fbpx

Tocăniță de pui cu mămăligă

Autordia.0102
DificultateÎncepător

O rețetă ușor de făcut, care îmi amintește de copilărie,

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare10 minsTimp de gătire / răcire50 minsTimp Total1 oră

Ingrediente:

Pentru tocăniță
 500 g piept de pui
 2 linguri(ă) pastă de tomate
 150 g roșii
 1 ceapă
 5 căței de usturoi
 oregano
 sare
 piper
 boia
 2 linguri(ă) ulei
 600 ml apă
Pentru mămăligă
 180 g făină de mălai
 50 g unt
 500 ml apă
 1 linguri(ă) sare

Mod de preparare:

Tocanița
1

Se taie carnea cubulețe și se adaugă într-o oală peste ulei. După ce s-a albit carnea, se adaugă ceapa tocată mărunt, împreună cu roșiile, usturoiul pisat și condimentele. Cantitatea se pune în funcție de preferințe.

2

După ce s-a călit ceapa, se adaugă pasta de tomate și apa. Se pune capacul și se fierbe la foc mic pentru 20 de minute sau până când carnea este gata. Se mai amestecă din când în când, iar în caz că apa a scăzut prea mult, se mai adaugă atât cât este nevoie.

Mămăliga
3

Se pune apa la fiert împreună cu sarea.

4

Când apa a început să fiarbă, se adaugă făina de mălai în ploaie, în timp ce se amestecă continuu cu un tel sau cu o lingură de lemn.

5

După ce mălaiul s-a încorporat, se adaugă untul.

6

Se lasă la fiert, la foc mic, amestecând regulat, pentru 15 minute sau până când mămăliga este gata.

Ingrediente

Pentru tocăniță
 500 g piept de pui
 2 linguri(ă) pastă de tomate
 150 g roșii
 1 ceapă
 5 căței de usturoi
 oregano
 sare
 piper
 boia
 2 linguri(ă) ulei
 600 ml apă
Pentru mămăligă
 180 g făină de mălai
 50 g unt
 500 ml apă
 1 linguri(ă) sare

Direcții

Tocanița
1

Se taie carnea cubulețe și se adaugă într-o oală peste ulei. După ce s-a albit carnea, se adaugă ceapa tocată mărunt, împreună cu roșiile, usturoiul pisat și condimentele. Cantitatea se pune în funcție de preferințe.

2

După ce s-a călit ceapa, se adaugă pasta de tomate și apa. Se pune capacul și se fierbe la foc mic pentru 20 de minute sau până când carnea este gata. Se mai amestecă din când în când, iar în caz că apa a scăzut prea mult, se mai adaugă atât cât este nevoie.

Mămăliga
3

Se pune apa la fiert împreună cu sarea.

4

Când apa a început să fiarbă, se adaugă făina de mălai în ploaie, în timp ce se amestecă continuu cu un tel sau cu o lingură de lemn.

5

După ce mălaiul s-a încorporat, se adaugă untul.

6

Se lasă la fiert, la foc mic, amestecând regulat, pentru 15 minute sau până când mămăliga este gata.

Tocăniță de pui cu mămăligă