fbpx

Tofu Dulce Acrisor Vegan Cu Orez Basmati

AutorDaniel Breda
DificultateÎncepător

O reteta plina de arome si foarte gustoasa pentru vegani.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare15 minsTimp de gătire / răcire15 minsTimp Total30 mins

Ingrediente:

 400 g tofu
 150 ml apa
 6 linguriță(e) amidon de porumb
 3 linguri(ă) sos de soia
 4 catei usturoi
 1 linguriță(e) ghimbir
 3 linguriță(e) zahar brun
 1 linguri(ă) otet
 1 linguri(ă) sos dulce acrisor sau ketchup
 ½ linguriță(e) fulgi de chili

Mod de preparare:

1

Intr-un bol adaugam cubulete de tofu (scurse foarte bine de apa), 4 lingurite amidon de porumb, 2 linguri sos de soia si amestecam bine, dupa care prajim cubuletele in 2-3 linguri ulei pentru 2 minute pe fiecare parte.

2

Intr-o tigaie calim usturoi si ghimbir in 1 lingura de ulei pentru 3 minute dupa care adaugam apa si restul ingredientelor si lasam la foc mic pentru 5-10 minute pana ce devine un sos gros si lipicios.

3

La final adaugam, peste sos, bucatelele de tofu prajite si semintele de susan.

4

Servim cu orez basmati

Ingrediente

 400 g tofu
 150 ml apa
 6 linguriță(e) amidon de porumb
 3 linguri(ă) sos de soia
 4 catei usturoi
 1 linguriță(e) ghimbir
 3 linguriță(e) zahar brun
 1 linguri(ă) otet
 1 linguri(ă) sos dulce acrisor sau ketchup
 ½ linguriță(e) fulgi de chili

Direcții

1

Intr-un bol adaugam cubulete de tofu (scurse foarte bine de apa), 4 lingurite amidon de porumb, 2 linguri sos de soia si amestecam bine, dupa care prajim cubuletele in 2-3 linguri ulei pentru 2 minute pe fiecare parte.

2

Intr-o tigaie calim usturoi si ghimbir in 1 lingura de ulei pentru 3 minute dupa care adaugam apa si restul ingredientelor si lasam la foc mic pentru 5-10 minute pana ce devine un sos gros si lipicios.

3

La final adaugam, peste sos, bucatelele de tofu prajite si semintele de susan.

4

Servim cu orez basmati

Tofu Dulce Acrisor Vegan Cu Orez Basmati