fbpx

Tofu mini cheesecake – fara coacere

AutorGabriela.ble.food
DificultateÎncepător

Pentru aceasta reteta ai nevoie de doar 4 ingrediente. Este foarte usor de facut, nu necesita coacere si poate fi vegana.

ShareSalvează
Produce12 PorțiiTimp de Preparare15 minsTimp de gătire / răcire1 orăTimp Total1 oră 15 mins

Ingrediente:

 300 g Silken tofu
 100 g ciocolata
 150 g biscuiti
 80 g unt

Mod de preparare:

1

Farama biscuitii intr-un robot de bucatarie sau cu un sucitor.

2

Topeste untul si adauga-l peste biscuiti.

3

Amesteca biscuitii cu untul pana cand toti biscuitii sunt acoperiti de unt.

4

Pune biscuitii intr-o tava de tarta (daca vrei sa faci doar o prajitura), sau pune-i in forme mici, asa cum am facut eu. 2 lingurite din compozitie ar trebui sa ajunga.

5

Apasa cu degetele/lingura pana se leaga compozitia pe fundul formei/formelor.

6

Pune la frigider ca sa se intareasca nitel.

7

Topeste ciocolata si las-o sa se raceasca.

8

Pune silken tofu intr-un blender si vâjjj-vâjjj pana ajunge ca o pasta fina. Atentie! Silken tofu are textura diferita fata de tofu normal.

9

Adauga ciocolata peste tofu si amesteca pana se formeaza o crema ciocolatoasa.

10

Adauga compozitia peste biscuiti si mai pune la frigider o ora sau pana cand se intareste. Daca nu rezisti, baga cateva minute la congelator. Ciocolata se va intari si ii va oferi prajiturii consistenta necesara.

11

Pentru varianta vegana, inlocuieste untul cu unt vegan sau cu lapte de cocos (partea tare) si adauga ciocolata vegana.

12

Este ataaat de buna si de cremoasa. Nu ai zice ca are tofu. Atat.

Ingrediente

 300 g Silken tofu
 100 g ciocolata
 150 g biscuiti
 80 g unt

Direcții

1

Farama biscuitii intr-un robot de bucatarie sau cu un sucitor.

2

Topeste untul si adauga-l peste biscuiti.

3

Amesteca biscuitii cu untul pana cand toti biscuitii sunt acoperiti de unt.

4

Pune biscuitii intr-o tava de tarta (daca vrei sa faci doar o prajitura), sau pune-i in forme mici, asa cum am facut eu. 2 lingurite din compozitie ar trebui sa ajunga.

5

Apasa cu degetele/lingura pana se leaga compozitia pe fundul formei/formelor.

6

Pune la frigider ca sa se intareasca nitel.

7

Topeste ciocolata si las-o sa se raceasca.

8

Pune silken tofu intr-un blender si vâjjj-vâjjj pana ajunge ca o pasta fina. Atentie! Silken tofu are textura diferita fata de tofu normal.

9

Adauga ciocolata peste tofu si amesteca pana se formeaza o crema ciocolatoasa.

10

Adauga compozitia peste biscuiti si mai pune la frigider o ora sau pana cand se intareste. Daca nu rezisti, baga cateva minute la congelator. Ciocolata se va intari si ii va oferi prajiturii consistenta necesara.

11

Pentru varianta vegana, inlocuieste untul cu unt vegan sau cu lapte de cocos (partea tare) si adauga ciocolata vegana.

12

Este ataaat de buna si de cremoasa. Nu ai zice ca are tofu. Atat.

Tofu mini cheesecake – fara coacere