Un desert pe care il facea doar bunicul si de care am auzit doar in zona in care am crescut. Atat de simplu si atat de bun, din doar 2 ingrediente.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Faina se pune intr-un castron, impreuna cu sarea si se adauga 4,5 linguri de lapte.
Se framanta usor cu varful degetelor pana se obtine o consistenta nisipoasa/zdrenturoasa. Incercam sa umezim toata faina.
Se da toata compozitia prin sita pentru a ramane doar tomoceii, altfel faina va ingrosa compozitia.
Se pune laptele la fiert si cand da in clocot se adauga tomoceii in ploaie, amestecand incontinuu.
Se fierb impreuna 5,6 minute sau pana cand au fiert.
Se pot servi cu o lingura de zahar deasupra sau cu dulceata sau gem.
Ingrediente
Indicații
Faina se pune intr-un castron, impreuna cu sarea si se adauga 4,5 linguri de lapte.
Se framanta usor cu varful degetelor pana se obtine o consistenta nisipoasa/zdrenturoasa. Incercam sa umezim toata faina.
Se da toata compozitia prin sita pentru a ramane doar tomoceii, altfel faina va ingrosa compozitia.
Se pune laptele la fiert si cand da in clocot se adauga tomoceii in ploaie, amestecand incontinuu.
Se fierb impreuna 5,6 minute sau pana cand au fiert.
Se pot servi cu o lingura de zahar deasupra sau cu dulceata sau gem.