Tomocei cu lapte

AutorGabriela.ble.food
DificultateÎncepător

Un desert pe care il facea doar bunicul si de care am auzit doar in zona in care am crescut. Atat de simplu si atat de bun, din doar 2 ingrediente.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire5 minuteTimp de preparare15 minuteTimp total20 minute

Ingrediente:

 1 Cana faina
 3 Cani lapte
 1 Praf de sare
 1 tbsp Zahar (optional)

Mod de preparare:

1

Faina se pune intr-un castron, impreuna cu sarea si se adauga 4,5 linguri de lapte.

2

Se framanta usor cu varful degetelor pana se obtine o consistenta nisipoasa/zdrenturoasa. Incercam sa umezim toata faina.

3

Se da toata compozitia prin sita pentru a ramane doar tomoceii, altfel faina va ingrosa compozitia.

4

Se pune laptele la fiert si cand da in clocot se adauga tomoceii in ploaie, amestecand incontinuu.

5

Se fierb impreuna 5,6 minute sau pana cand au fiert.

6

Se pot servi cu o lingura de zahar deasupra sau cu dulceata sau gem.

Ingrediente

 1 Cana faina
 3 Cani lapte
 1 Praf de sare
 1 tbsp Zahar (optional)

Indicații

1

Faina se pune intr-un castron, impreuna cu sarea si se adauga 4,5 linguri de lapte.

2

Se framanta usor cu varful degetelor pana se obtine o consistenta nisipoasa/zdrenturoasa. Incercam sa umezim toata faina.

3

Se da toata compozitia prin sita pentru a ramane doar tomoceii, altfel faina va ingrosa compozitia.

4

Se pune laptele la fiert si cand da in clocot se adauga tomoceii in ploaie, amestecand incontinuu.

5

Se fierb impreuna 5,6 minute sau pana cand au fiert.

6

Se pot servi cu o lingura de zahar deasupra sau cu dulceata sau gem.

Tomocei cu lapte