Tort cu banane în tigaie

AutorAlisa97
DificultateÎncepător

Un tort rapid făcut la tigaie, cu un gust extrem de bun.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare50 minuteTimp total1 oră

Ingrediente:

 2 zahăr
 2 banane
 80 gr zahăr
 150 ml lapte
 60 ml ulei vegetal
 1 tbsp esență de vanilie
 1 praf de sare
 8 gr praf de copt
 150 gr făină

Mod de preparare:

1

Pentru început, se împrăștie cele două linguri de zahăr pe fundul tigăii.

2

Peste zahăr, se pun bananele tăiate rondele.

3

Separat, se mixează untul cu zahărul, iar apoi se adaugă oul, praful de copt, praful de sare și esența de vanilie și se amestecă totul. Se adaugă apoi laptele și iar se amestecă. Adăugăm și uleiul, încorporându-l și pe acesta. La final, încorporăm făina, amestecând continuu.

4

Compoziția rezultată se toarnă peste bananele din tigaie și se nivelează uniform.

5

Punem tigaia la foc mic, iar deasupra punem un capac. Lăsăm aproximativ 20 de minute pe o parte iar apoi o întoarcem și o măi lăsăm câteva minute și pe partea opusă.

Ingrediente

 2 zahăr
 2 banane
 80 gr zahăr
 150 ml lapte
 60 ml ulei vegetal
 1 tbsp esență de vanilie
 1 praf de sare
 8 gr praf de copt
 150 gr făină

Indicații

1

Pentru început, se împrăștie cele două linguri de zahăr pe fundul tigăii.

2

Peste zahăr, se pun bananele tăiate rondele.

3

Separat, se mixează untul cu zahărul, iar apoi se adaugă oul, praful de copt, praful de sare și esența de vanilie și se amestecă totul. Se adaugă apoi laptele și iar se amestecă. Adăugăm și uleiul, încorporându-l și pe acesta. La final, încorporăm făina, amestecând continuu.

4

Compoziția rezultată se toarnă peste bananele din tigaie și se nivelează uniform.

5

Punem tigaia la foc mic, iar deasupra punem un capac. Lăsăm aproximativ 20 de minute pe o parte iar apoi o întoarcem și o măi lăsăm câteva minute și pe partea opusă.

Tort cu banane în tigaie