Tort cu banane și dulceață de afine

Autorbleau.corina
DificultateÎncepător

O rețetă simplă de făcut,ce nu necesita coacere și foarte gustoasa .

ShareSave
Randamente10 porțiiTimp de pregătire30 minuteTimp de preparare1 orăTimp total1 oră 30 minute

Ingrediente:

 150 ml Lapte condensat
 2 fl oz Frișcă
 500 gr Brânză dulce pentru prajituri
 500 gr Sau mascarpone
 200 gr Zahar tos
 1 oz Gelatina
 2 Banane
 500 gr Biscuiți petit biure
 1 mg Dulceață de afine
 300 ml Lapte,cat scrie pe plicul de frisca

Mod de preparare:

1

Se iau biscuiții și se rup, sau de pisează, eu ii prefer rupți, sunt mai crocanți, și se toarnă laptele condensat peste ei, pt a se inmuia și se amestecă continuu. In locul laptelui condensat puteți folosi 200 ml de unt topit, iar biscuiții pot fi cu cacao sau simpli.

2

Se ia o forma de tava rotunda,aproximativ 30 cm, puteți să pudrați tava cu zahar pt a nu se lipi și se pun toti bisuitii in tava, presandu-i , fie cu o lingura sau un pahar,cum va este mai ușor,iar totul sa fie uniform.

Se bate frișca,și când este gata se adaugă zahărul și se amesteca cu mixerul până nu se mai simte zaharul. Cu o spatula se adaugă brânză dulce sau mascarpone, treptat, pt a nu rămâne cocoloașe mari. In aceeași compoziție se adauga bananele, 2-3, după preferință sau mărime,fie tăiate cubulețe, fie pisate.

3

Ulterior se adaugă gelatina, care intre timp a fost hidratata. Un plic este suficient, iar după hidratare, se încălzește puțin,atât cât se vede dizolvata total sau daca atingeți puțin pe piele, caldura să fie suportabila.

După adăugarea gelatinei se amestecă și se toarnă peste blatul de biscuiti,și se da la frigider minim o ora,pt a-si face efectul gelatina și pt a nu se lasa când scoateți forma.
Ultimul pas este adăugarea dulceții de afine, care oferă un gust dulce acrișor, se întinde usor cu o spatula, nu foarte mult, altfel exista riscul să curgă pe lateral.

Ingrediente

 150 ml Lapte condensat
 2 fl oz Frișcă
 500 gr Brânză dulce pentru prajituri
 500 gr Sau mascarpone
 200 gr Zahar tos
 1 oz Gelatina
 2 Banane
 500 gr Biscuiți petit biure
 1 mg Dulceață de afine
 300 ml Lapte,cat scrie pe plicul de frisca

Indicații

1

Se iau biscuiții și se rup, sau de pisează, eu ii prefer rupți, sunt mai crocanți, și se toarnă laptele condensat peste ei, pt a se inmuia și se amestecă continuu. In locul laptelui condensat puteți folosi 200 ml de unt topit, iar biscuiții pot fi cu cacao sau simpli.

2

Se ia o forma de tava rotunda,aproximativ 30 cm, puteți să pudrați tava cu zahar pt a nu se lipi și se pun toti bisuitii in tava, presandu-i , fie cu o lingura sau un pahar,cum va este mai ușor,iar totul sa fie uniform.

Se bate frișca,și când este gata se adaugă zahărul și se amesteca cu mixerul până nu se mai simte zaharul. Cu o spatula se adaugă brânză dulce sau mascarpone, treptat, pt a nu rămâne cocoloașe mari. In aceeași compoziție se adauga bananele, 2-3, după preferință sau mărime,fie tăiate cubulețe, fie pisate.

3

Ulterior se adaugă gelatina, care intre timp a fost hidratata. Un plic este suficient, iar după hidratare, se încălzește puțin,atât cât se vede dizolvata total sau daca atingeți puțin pe piele, caldura să fie suportabila.

După adăugarea gelatinei se amestecă și se toarnă peste blatul de biscuiti,și se da la frigider minim o ora,pt a-si face efectul gelatina și pt a nu se lasa când scoateți forma.
Ultimul pas este adăugarea dulceții de afine, care oferă un gust dulce acrișor, se întinde usor cu o spatula, nu foarte mult, altfel exista riscul să curgă pe lateral.

Tort cu banane și dulceață de afine