fbpx

Tort cu bezea si coacaze

AutorHome cooking
DificultateÎncepător

Tort cu bezea si coacaze.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare30 minsTimp de gătire / răcire30 minsTimp Total1 oră

Ingrediente:

Blat :
 100 g unt
 100 g zahar tos
 4 galbenus ou
 1 oz zahar vanilat
 180 g faina
 1 linguriță(e) praf de copt
Crusta :
 4 albusuri ou
 180 g zahar
 100 g fulgi migdale
Umplutura :
 5 l smantana pentru frisca
 400 g gem de coacaze

Mod de preparare:

1

Ingredientele pentru aluat se framanta. Se imparte in doua bucati egale, se intinde si se aseaza in tava. Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul. Se imparte in doua parti egale si se intinde peste aluat.

2

Se presara deasupra fulgii de migale si se coc blaturile la 180˚C timp de 30 minute.

3

Intre timp se bate smantana pentru frisca.

4

Dupa ce s-au copt si racit blaturile se umplu cu frisca batuta si gemul de coacaze.
Pentru a se taia mai usor, blatul de deasupra se poate aseza portionat.

Ingrediente

Blat :
 100 g unt
 100 g zahar tos
 4 galbenus ou
 1 oz zahar vanilat
 180 g faina
 1 linguriță(e) praf de copt
Crusta :
 4 albusuri ou
 180 g zahar
 100 g fulgi migdale
Umplutura :
 5 l smantana pentru frisca
 400 g gem de coacaze

Direcții

1

Ingredientele pentru aluat se framanta. Se imparte in doua bucati egale, se intinde si se aseaza in tava. Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul. Se imparte in doua parti egale si se intinde peste aluat.

2

Se presara deasupra fulgii de migale si se coc blaturile la 180˚C timp de 30 minute.

3

Intre timp se bate smantana pentru frisca.

4

Dupa ce s-au copt si racit blaturile se umplu cu frisca batuta si gemul de coacaze.
Pentru a se taia mai usor, blatul de deasupra se poate aseza portionat.

Tort cu bezea si coacaze