Am pregătit pentru aniversarea surorii mele un tort cu blat cu nuci caju, cremă cu earl grey, multă frișcă, fructe și decorațiuni din foi de orez.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Bați spumă, cu mixerul, albușurile cu sarea și îndulcitorul. Când spuma capătă consistență, adaugi rând pe rând, gălbenușurile. Apoi adaugi făina în care ai amestecat praful de copt, nucile caju, nucile, amestecând cu o spatulă, cu mișcări largi, pentru a păstra compoziția aerată.
Torni aluatul într-o forma de copt rotundă, de 18 cm diametru, pregătită cu hârtie de copt și dai la cuptorul preîncălzit, pentru aprox 25-30 de minute, la foc mic.
Lași la răcit.
Fierbi aprox 2 minute apa cu coajă de portocală aromată cu whisky și vanilie, coajă de mandarină. Lași la răcit, apoi adaugi brandy.
Înfierbânți laptele, îl dai deoparte, adaugi pliculețul de ceai Earl Grey și lași la infuzat 10 minute. Lași la răcit.
Într-o crăticioară, amesteci gălbenușurile cu îndulcitorul, sarea și făina. Adaugi și laptele și pui crăticioara pe foc mic. Fierbi până se îngroașă ca o budincă, amestecând tot timpul. Dai de pe foc, adaugi untul și omogenizezi.
Dai la frigider 20 de minute, apoi o bați cu mixerul până devine cremoasă (maxim un minut).
Tai blatul de tort în 3 foi și le însiropezi.
Speli căpșunile și caisele și le usuci pe șervete.
Speli para, o ștergi cu un șervet, o tai felii, pe care le răsfiri pe o tavă. Presari zahăr și le usuci la cuptor, la foc mic de tot, aprox 30 de minute sau până se usucă.
Foile de orez le înmoi în apă cu puțin colorant alimentar, le așezi pe o tavă cu hârtie de copt și le usuci o oră la foc foarte mic.
Bați cu mixerul frișca, mai moale.
Adaugi pe prima foaie de blat 2/3 din cremă, pui a doua foaie de blat, adaugi crema rămasă însă doar sub forma unui inel. În mijloc pui 3 linguri de frișcă bătută moale, o nivelezi ușor și adaugi căpșuni tăiate cubulețe și le presezi cu degetele, ca să fie la același nivel. Apoi adaugi capacul tortului.
În frișca rămasă adaugi mascarponele și amesteci până capătă o consistență cremoasă.
Îmbraci tortul în alb, apoi decorezi tortul cu fructe, flori de frișcă, felii subțiri de pară uscate la cuptor, cu decorațiuni din foi de orez și frunzulițe de mentă.
Notă: Pentru a obține un blat înalt, ai nevoie de o formă de copt de 18 cm diametru și un blat din minim 6 ouă mari.
Poftă Bună!
Ingrediente
Indicații
Bați spumă, cu mixerul, albușurile cu sarea și îndulcitorul. Când spuma capătă consistență, adaugi rând pe rând, gălbenușurile. Apoi adaugi făina în care ai amestecat praful de copt, nucile caju, nucile, amestecând cu o spatulă, cu mișcări largi, pentru a păstra compoziția aerată.
Torni aluatul într-o forma de copt rotundă, de 18 cm diametru, pregătită cu hârtie de copt și dai la cuptorul preîncălzit, pentru aprox 25-30 de minute, la foc mic.
Lași la răcit.
Fierbi aprox 2 minute apa cu coajă de portocală aromată cu whisky și vanilie, coajă de mandarină. Lași la răcit, apoi adaugi brandy.
Înfierbânți laptele, îl dai deoparte, adaugi pliculețul de ceai Earl Grey și lași la infuzat 10 minute. Lași la răcit.
Într-o crăticioară, amesteci gălbenușurile cu îndulcitorul, sarea și făina. Adaugi și laptele și pui crăticioara pe foc mic. Fierbi până se îngroașă ca o budincă, amestecând tot timpul. Dai de pe foc, adaugi untul și omogenizezi.
Dai la frigider 20 de minute, apoi o bați cu mixerul până devine cremoasă (maxim un minut).
Tai blatul de tort în 3 foi și le însiropezi.
Speli căpșunile și caisele și le usuci pe șervete.
Speli para, o ștergi cu un șervet, o tai felii, pe care le răsfiri pe o tavă. Presari zahăr și le usuci la cuptor, la foc mic de tot, aprox 30 de minute sau până se usucă.
Foile de orez le înmoi în apă cu puțin colorant alimentar, le așezi pe o tavă cu hârtie de copt și le usuci o oră la foc foarte mic.
Bați cu mixerul frișca, mai moale.
Adaugi pe prima foaie de blat 2/3 din cremă, pui a doua foaie de blat, adaugi crema rămasă însă doar sub forma unui inel. În mijloc pui 3 linguri de frișcă bătută moale, o nivelezi ușor și adaugi căpșuni tăiate cubulețe și le presezi cu degetele, ca să fie la același nivel. Apoi adaugi capacul tortului.
În frișca rămasă adaugi mascarponele și amesteci până capătă o consistență cremoasă.
Îmbraci tortul în alb, apoi decorezi tortul cu fructe, flori de frișcă, felii subțiri de pară uscate la cuptor, cu decorațiuni din foi de orez și frunzulițe de mentă.
Notă: Pentru a obține un blat înalt, ai nevoie de o formă de copt de 18 cm diametru și un blat din minim 6 ouă mari.
Poftă Bună!