Tort cu ciocolata și fructe de padure

AutorHunger Management by LD
DificultateÎncepător

Un tort ușor de realizat, plin de ciocolata.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire30 minuteTimp de preparare2 ore 55 minuteTimp total3 ore 25 minute

Ingrediente:

Ingrediente tort :
 185 gr faina alba
 1 tsp praf de copt
 un praf de sare
 30 gr cacao
 250 gr unt
 1 tbsp Grand Marnier
 130 gr zahar
 240 gr ciocolata neagra
 370 ml apa fierbinte
 2 cafea instant
 2 oua
 250 gr zmeura congelata
Ingrediente ganache :
 80 ml frișcă lichida
 80 gr ciocolata neagra
Decor :
 zmeura
 afine
 mure
 capsuni

Mod de preparare:

1

Apa se amestecă cu cele doua lingurite de cafea instant.

2

Într-o cratiță, se pune untul, ciocolata, zahărul, amestecul de apă,cafea și Grand Marnier și pe foc mic se amestecă pană la omogenizare. Se lăsa deoparte.

3

Intr-un bol, am amestecat faina cernuta cu praful de copt, sarea și cacaoua cernuta.

4

Peste ele am adaugat amestecul preparat anterior pe foc.

5

Apoi am adaugat și ouăle, cate unul pe rand.

6

Intr-o tava cu fund detasabil de 24 cm și pregatita cu hartie de copt, am turnat jumătate din compoziția de tort.

7

Am adaugat fructele și apoi am completat și cu a doua parte din compoziție.

8

Am lăsat tortul la copt pentru 55 de minute, în cuptorul preincalzit la 180˚C.

9

Cand s-a finalizat, l-am lăsat la răcit în tava.

10

Între timp am preparat ganache-ul.
Am încălzit în cuptorul cu microunde pentru un minut frisca.

11

Am maruntit ciocolată și am adaugat într-un bol, în frisca fierbinte.

12

Am lăsat un minut, apoi am amestecat bine pana s-a omogenizat, apoi am adaugat și o linguriță de unt.

13

Am lăsat la temperatura camerei pentru 2 ore, acoperit.

14

Dupa 2 ore am decorat tortul cu fructele de padure.

Ingrediente

Ingrediente tort :
 185 gr faina alba
 1 tsp praf de copt
 un praf de sare
 30 gr cacao
 250 gr unt
 1 tbsp Grand Marnier
 130 gr zahar
 240 gr ciocolata neagra
 370 ml apa fierbinte
 2 cafea instant
 2 oua
 250 gr zmeura congelata
Ingrediente ganache :
 80 ml frișcă lichida
 80 gr ciocolata neagra
Decor :
 zmeura
 afine
 mure
 capsuni

Indicații

1

Apa se amestecă cu cele doua lingurite de cafea instant.

2

Într-o cratiță, se pune untul, ciocolata, zahărul, amestecul de apă,cafea și Grand Marnier și pe foc mic se amestecă pană la omogenizare. Se lăsa deoparte.

3

Intr-un bol, am amestecat faina cernuta cu praful de copt, sarea și cacaoua cernuta.

4

Peste ele am adaugat amestecul preparat anterior pe foc.

5

Apoi am adaugat și ouăle, cate unul pe rand.

6

Intr-o tava cu fund detasabil de 24 cm și pregatita cu hartie de copt, am turnat jumătate din compoziția de tort.

7

Am adaugat fructele și apoi am completat și cu a doua parte din compoziție.

8

Am lăsat tortul la copt pentru 55 de minute, în cuptorul preincalzit la 180˚C.

9

Cand s-a finalizat, l-am lăsat la răcit în tava.

10

Între timp am preparat ganache-ul.
Am încălzit în cuptorul cu microunde pentru un minut frisca.

11

Am maruntit ciocolată și am adaugat într-un bol, în frisca fierbinte.

12

Am lăsat un minut, apoi am amestecat bine pana s-a omogenizat, apoi am adaugat și o linguriță de unt.

13

Am lăsat la temperatura camerei pentru 2 ore, acoperit.

14

Dupa 2 ore am decorat tortul cu fructele de padure.

Note

Tort cu ciocolata și fructe de padure