fbpx

Tort cu ciocolata și fructe de padure

AutorHunger Management by LD
DificultateÎncepător

Un tort ușor de realizat, plin de ciocolata.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare30 minsTimp de gătire / răcire2 ore 55 minsTimp Total3 ore 25 mins

Ingrediente:

Ingrediente tort :
 185 g faina alba
 1 linguriță(e) praf de copt
 un praf de sare
 30 g cacao
 250 g unt
 1 linguri(ă) Grand Marnier
 130 g zahar
 240 g ciocolata neagra
 370 ml apa fierbinte
 2 cafea instant
 2 oua
 250 g zmeura congelata
Ingrediente ganache :
 80 ml frișcă lichida
 80 g ciocolata neagra
Decor :
 zmeura
 afine
 mure
 capsuni

Mod de preparare:

1

Apa se amestecă cu cele doua lingurite de cafea instant.

2

Într-o cratiță, se pune untul, ciocolata, zahărul, amestecul de apă,cafea și Grand Marnier și pe foc mic se amestecă pană la omogenizare. Se lăsa deoparte.

3

Intr-un bol, am amestecat faina cernuta cu praful de copt, sarea și cacaoua cernuta.

4

Peste ele am adaugat amestecul preparat anterior pe foc.

5

Apoi am adaugat și ouăle, cate unul pe rand.

6

Intr-o tava cu fund detasabil de 24 cm și pregatita cu hartie de copt, am turnat jumătate din compoziția de tort.

7

Am adaugat fructele și apoi am completat și cu a doua parte din compoziție.

8

Am lăsat tortul la copt pentru 55 de minute, în cuptorul preincalzit la 180˚C.

9

Cand s-a finalizat, l-am lăsat la răcit în tava.

10

Între timp am preparat ganache-ul.
Am încălzit în cuptorul cu microunde pentru un minut frisca.

11

Am maruntit ciocolată și am adaugat într-un bol, în frisca fierbinte.

12

Am lăsat un minut, apoi am amestecat bine pana s-a omogenizat, apoi am adaugat și o linguriță de unt.

13

Am lăsat la temperatura camerei pentru 2 ore, acoperit.

14

Dupa 2 ore am decorat tortul cu fructele de padure.

Ingrediente

Ingrediente tort :
 185 g faina alba
 1 linguriță(e) praf de copt
 un praf de sare
 30 g cacao
 250 g unt
 1 linguri(ă) Grand Marnier
 130 g zahar
 240 g ciocolata neagra
 370 ml apa fierbinte
 2 cafea instant
 2 oua
 250 g zmeura congelata
Ingrediente ganache :
 80 ml frișcă lichida
 80 g ciocolata neagra
Decor :
 zmeura
 afine
 mure
 capsuni

Direcții

1

Apa se amestecă cu cele doua lingurite de cafea instant.

2

Într-o cratiță, se pune untul, ciocolata, zahărul, amestecul de apă,cafea și Grand Marnier și pe foc mic se amestecă pană la omogenizare. Se lăsa deoparte.

3

Intr-un bol, am amestecat faina cernuta cu praful de copt, sarea și cacaoua cernuta.

4

Peste ele am adaugat amestecul preparat anterior pe foc.

5

Apoi am adaugat și ouăle, cate unul pe rand.

6

Intr-o tava cu fund detasabil de 24 cm și pregatita cu hartie de copt, am turnat jumătate din compoziția de tort.

7

Am adaugat fructele și apoi am completat și cu a doua parte din compoziție.

8

Am lăsat tortul la copt pentru 55 de minute, în cuptorul preincalzit la 180˚C.

9

Cand s-a finalizat, l-am lăsat la răcit în tava.

10

Între timp am preparat ganache-ul.
Am încălzit în cuptorul cu microunde pentru un minut frisca.

11

Am maruntit ciocolată și am adaugat într-un bol, în frisca fierbinte.

12

Am lăsat un minut, apoi am amestecat bine pana s-a omogenizat, apoi am adaugat și o linguriță de unt.

13

Am lăsat la temperatura camerei pentru 2 ore, acoperit.

14

Dupa 2 ore am decorat tortul cu fructele de padure.

Tort cu ciocolata și fructe de padure