Un tort ușor de realizat, plin de ciocolata.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Apa se amestecă cu cele doua lingurite de cafea instant.
Într-o cratiță, se pune untul, ciocolata, zahărul, amestecul de apă,cafea și Grand Marnier și pe foc mic se amestecă pană la omogenizare. Se lăsa deoparte.
Intr-un bol, am amestecat faina cernuta cu praful de copt, sarea și cacaoua cernuta.
Peste ele am adaugat amestecul preparat anterior pe foc.
Apoi am adaugat și ouăle, cate unul pe rand.
Intr-o tava cu fund detasabil de 24 cm și pregatita cu hartie de copt, am turnat jumătate din compoziția de tort.
Am adaugat fructele și apoi am completat și cu a doua parte din compoziție.
Am lăsat tortul la copt pentru 55 de minute, în cuptorul preincalzit la 180˚C.
Cand s-a finalizat, l-am lăsat la răcit în tava.
Între timp am preparat ganache-ul.
Am încălzit în cuptorul cu microunde pentru un minut frisca.
Am maruntit ciocolată și am adaugat într-un bol, în frisca fierbinte.
Am lăsat un minut, apoi am amestecat bine pana s-a omogenizat, apoi am adaugat și o linguriță de unt.
Am lăsat la temperatura camerei pentru 2 ore, acoperit.
Dupa 2 ore am decorat tortul cu fructele de padure.
Ingrediente
Indicații
Apa se amestecă cu cele doua lingurite de cafea instant.
Într-o cratiță, se pune untul, ciocolata, zahărul, amestecul de apă,cafea și Grand Marnier și pe foc mic se amestecă pană la omogenizare. Se lăsa deoparte.
Intr-un bol, am amestecat faina cernuta cu praful de copt, sarea și cacaoua cernuta.
Peste ele am adaugat amestecul preparat anterior pe foc.
Apoi am adaugat și ouăle, cate unul pe rand.
Intr-o tava cu fund detasabil de 24 cm și pregatita cu hartie de copt, am turnat jumătate din compoziția de tort.
Am adaugat fructele și apoi am completat și cu a doua parte din compoziție.
Am lăsat tortul la copt pentru 55 de minute, în cuptorul preincalzit la 180˚C.
Cand s-a finalizat, l-am lăsat la răcit în tava.
Între timp am preparat ganache-ul.
Am încălzit în cuptorul cu microunde pentru un minut frisca.
Am maruntit ciocolată și am adaugat într-un bol, în frisca fierbinte.
Am lăsat un minut, apoi am amestecat bine pana s-a omogenizat, apoi am adaugat și o linguriță de unt.
Am lăsat la temperatura camerei pentru 2 ore, acoperit.
Dupa 2 ore am decorat tortul cu fructele de padure.