fbpx

Tort cu ciocolata si zmeura

AvatarAutorFoxiekate
DificultateIntermediar

Tort bogat in ciocolata, cu bucati de ananas si zmeura.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare1 oră 20 minsTimp de gătire / răcire3 oreTimp Total4 ore 20 mins

Ingrediente:

 190 g faina
 30 g cacao
 250 g unt
 95 g zahar alb
 95 g zahar brun
 240 g ciocolata neagra cu arome
 370 ml apa fiarta
 2 ness
 2 oua
 100 g ananas conserva
 1 linguriță(e) praf de copt
 1 linguriță(e) sare
 1 linguriță(e) esenta vanilie
 200 g zmeura
 100 ml smantana pt gatit
 120 g ciocolata neagra

Mod de preparare:

1

Intr-o cratita am pus la topit untul cu zaharul, ciocolata, apa fiarta, nesul si esenta de vanilie. Am lasat pe foc pana s-au topit. Am luat lichidul de pe foc si l-am lasat putin sa se raceasca.

2

Intr-un castron am amestecat faina cu praful de copt, sarea si cacaua. Peste compozitie am turnat lichidul si am incorporat astfel incat sa nu se faca cocoloase. Treptat am adaugat si ouale si am amestecat bine.

3

Am uns o tava de 23 cm si am pus hartie de copt. Cuptorul trebuie sa fie incins la 180˚C, sus si jos (cuptor electric). Am turnat jumatate de compozitie in tava, am pus si ananasul taiat cubulete si am turnat restul de compozitie. L-am lasat in cuptor pentru 50 de minute.

4

L-am scos din cuptor si l-am lasat la racit. Intre timp am pregatit si ganachul din smantana pentru frisca si ciocolata neagra pe bain-marie. L-am lasat o ora la racit. L-am ornat cu ganache si zmeura. Se lasa in frigider pana la servire.

Ingrediente

 190 g faina
 30 g cacao
 250 g unt
 95 g zahar alb
 95 g zahar brun
 240 g ciocolata neagra cu arome
 370 ml apa fiarta
 2 ness
 2 oua
 100 g ananas conserva
 1 linguriță(e) praf de copt
 1 linguriță(e) sare
 1 linguriță(e) esenta vanilie
 200 g zmeura
 100 ml smantana pt gatit
 120 g ciocolata neagra

Direcții

1

Intr-o cratita am pus la topit untul cu zaharul, ciocolata, apa fiarta, nesul si esenta de vanilie. Am lasat pe foc pana s-au topit. Am luat lichidul de pe foc si l-am lasat putin sa se raceasca.

2

Intr-un castron am amestecat faina cu praful de copt, sarea si cacaua. Peste compozitie am turnat lichidul si am incorporat astfel incat sa nu se faca cocoloase. Treptat am adaugat si ouale si am amestecat bine.

3

Am uns o tava de 23 cm si am pus hartie de copt. Cuptorul trebuie sa fie incins la 180˚C, sus si jos (cuptor electric). Am turnat jumatate de compozitie in tava, am pus si ananasul taiat cubulete si am turnat restul de compozitie. L-am lasat in cuptor pentru 50 de minute.

4

L-am scos din cuptor si l-am lasat la racit. Intre timp am pregatit si ganachul din smantana pentru frisca si ciocolata neagra pe bain-marie. L-am lasat o ora la racit. L-am ornat cu ganache si zmeura. Se lasa in frigider pana la servire.

Tort cu ciocolata si zmeura