Tort cu înghețată

AutorDenisa Ene @ cuciresellajoaca.ro
DificultateÎncepător

Știți vorba "Socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg"?
Ei bine, deși pentru Paște voiam inițial un tort ciocolatos cu fructe și frișcă, am savurat până la urmă un tort cu... înghețată 😍
Și nu, nu m-am răzgândit, dar asta a ieșit...
Ca niciodată, nu mi s-a bătut smântâna dulce pentru frișcă.
Cu câteva modificări făcute în situație de criză, am obținut cea mai bună înghețată, fără să intenționez sau să știu că acesta va fi rezultatul final.
Vă voi spune și vouă cum în cele ce urmează.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire30 minuteTimp de preparare1 oră 30 minuteTimp total2 ore

Ingrediente:

 2 oua
 80 gr miere
 100 ml ulei
 100 ml lapte
 200 gr iaurt grecesc
 200 gr faina
 10 gr praf de copt
 40 gr carob
Înghețată :
 500 ml smântână proaspătă
 70 gr zahăr pudră
 3 apa
 3 zahăr tos
 160 gr ciocolata amăruie
 200 gr unt
 1 tsp pudră agar agar
Extra :
 căpșuni proaspete
 3 nucă măcinată

Mod de preparare:

1

Pentru blat am amestecat toate ingredientele lichide și le-am omogenizat energic cu ajutorul unui tel.  Am integrat apoi, cu ajutorul unei spatule, toate ingredientele uscate, amestecate toate în prealabil.

2

Am pus compoziția obținută în forma metalică, cu inel reglabil și am copt blatul în cuptorul preîncălzit, circa 30 de minute, la foc potrivit. 

3

Eu am făcut blatul cu o zi înainte de asamblare și l-am păstrat în folie alimentară, într-o încăpere mai rece. 

4

Înainte de a realiza crema am făcut glazura de ciocolată pentru a avea timp să se răcească. Am pus pe foc apa cu zahărul tos, untul tăiat în bucăți mici și cubulețele de ciocolată. Am topit ingredientele la foc mic, amestecând continuu. După omogenizare am lăsat glazura la răcit.

5

Am zis să mă ocup de frișcă, însă, ca niciodată, smântâna nu s-a bătut.
După câteva minute de încercări, am adăugat zahărul pudră și după încă 2-3 minute am decis să renunț.

6

Am amestecat glazura rece cu tentativa de frișcă, oprind circa 250 ml din amestecul cu smântână dulce, în care am topit, pe foc, timp de 2-3 minute o linguriță cu pudră de agar agar.

7

După răcirea acestui amestec l-am adăugat în crema cu glazura de ciocolată, am omogenizat și am introdus bolul metalic în lada frigorifică, să se întărească mai repede.

8

M-am întors la alte preparate pe care trebuia să le finalizez și după vreo 3 ore, surpriză.... amestecul se transformase în cea mai delicioasă înghețată.
Mai aveam puțin și trebuia să improvizez altă cremă, că cineva nu se mai sătura de înghețată. 🙈

9

Am tăiat blatul de tort în 2, am pus crema de înghețată între foi, dar și deasupra, montând tortul direct în tava cu inel reglabil pentru ca înghețata să nu se scurgă peste noapte, în frigider.
Am presărat nucă măcinată pe margine, iar a doua zi am decorat cu căpșuni proaspete și am savurat cu poftă rezultatul.

Ingrediente

 2 oua
 80 gr miere
 100 ml ulei
 100 ml lapte
 200 gr iaurt grecesc
 200 gr faina
 10 gr praf de copt
 40 gr carob
Înghețată :
 500 ml smântână proaspătă
 70 gr zahăr pudră
 3 apa
 3 zahăr tos
 160 gr ciocolata amăruie
 200 gr unt
 1 tsp pudră agar agar
Extra :
 căpșuni proaspete
 3 nucă măcinată

Indicații

1

Pentru blat am amestecat toate ingredientele lichide și le-am omogenizat energic cu ajutorul unui tel.  Am integrat apoi, cu ajutorul unei spatule, toate ingredientele uscate, amestecate toate în prealabil.

2

Am pus compoziția obținută în forma metalică, cu inel reglabil și am copt blatul în cuptorul preîncălzit, circa 30 de minute, la foc potrivit. 

3

Eu am făcut blatul cu o zi înainte de asamblare și l-am păstrat în folie alimentară, într-o încăpere mai rece. 

4

Înainte de a realiza crema am făcut glazura de ciocolată pentru a avea timp să se răcească. Am pus pe foc apa cu zahărul tos, untul tăiat în bucăți mici și cubulețele de ciocolată. Am topit ingredientele la foc mic, amestecând continuu. După omogenizare am lăsat glazura la răcit.

5

Am zis să mă ocup de frișcă, însă, ca niciodată, smântâna nu s-a bătut.
După câteva minute de încercări, am adăugat zahărul pudră și după încă 2-3 minute am decis să renunț.

6

Am amestecat glazura rece cu tentativa de frișcă, oprind circa 250 ml din amestecul cu smântână dulce, în care am topit, pe foc, timp de 2-3 minute o linguriță cu pudră de agar agar.

7

După răcirea acestui amestec l-am adăugat în crema cu glazura de ciocolată, am omogenizat și am introdus bolul metalic în lada frigorifică, să se întărească mai repede.

8

M-am întors la alte preparate pe care trebuia să le finalizez și după vreo 3 ore, surpriză.... amestecul se transformase în cea mai delicioasă înghețată.
Mai aveam puțin și trebuia să improvizez altă cremă, că cineva nu se mai sătura de înghețată. 🙈

9

Am tăiat blatul de tort în 2, am pus crema de înghețată între foi, dar și deasupra, montând tortul direct în tava cu inel reglabil pentru ca înghețata să nu se scurgă peste noapte, în frigider.
Am presărat nucă măcinată pe margine, iar a doua zi am decorat cu căpșuni proaspete și am savurat cu poftă rezultatul.

Tort cu înghețată