Tort cu lamaie si mac

Autorbiancaajitaru
DificultateIntermediar

Imi place foarte mult combinatia lamaie-mac si o folosesc cat de des pot. Am facut acest tort pentru ziua piticului si a fost primit foarte bine! O sa va placa mult!

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare40 minuteTimp total1 oră

Ingrediente:

Blat:
 160 gr faina
 55 gr unt
 60 ml ulei
 120 gr zahar
 2 oua
 90 ml lapte
 60 ml zeama de lamaie
 30 gr mac
 2 gr sare
 5 gr praf de copt
 5 gr bicarbonat
Crema:
 coaja de la 2 lamai
 250 gr mascarpone
 300 gr crema de branza
 50 gr miere
 5 ml esenta de lamaie

Mod de preparare:

Blat:
1

Incalzim cuptorul la 180 de grade. Amestecam faina, praful de copt, sarea si bicarbonatul intr-un bol.

2

Batem spuma untul, adaugam apoi zaharul si uleiul. Compozitia trebuie sa se deschida la culoare. In timp ce amestecam adaugam pe rand ouale. Amestecam bine si adaugam jumatate din ingredientele uscate. Adaugam apoi laptele si zeama de lamaie, amestecam.

3

La final adaugam si restul ingredientelor uscate si mac-ul. Amestecam. Turnam compozitia intr-o tava de 18-20 cm. Eu am tapetat tava cu hartie de copt iar peretii i-am uns cu unt.

4

Coacem blatul la 180 de grade timp de 35 de mnute. Dupa 30 de minute puteti face testul scobittorii. Cand blatul este gata se lasa la racit 2-3 minute apoi se scoate din forma.

Crema:
5

Pentru crema amestecam toate ingrediente. Adaugati miere dupa gust, la fel si zeama sau esenta de lamaie.

6

Taiati blatul racit in 2 sau in 3 iar apoi adaugati crema peste fiecare blat. Inveliti tortul in crema ramasa si decorati dupa preferinte.

Ingrediente

Blat:
 160 gr faina
 55 gr unt
 60 ml ulei
 120 gr zahar
 2 oua
 90 ml lapte
 60 ml zeama de lamaie
 30 gr mac
 2 gr sare
 5 gr praf de copt
 5 gr bicarbonat
Crema:
 coaja de la 2 lamai
 250 gr mascarpone
 300 gr crema de branza
 50 gr miere
 5 ml esenta de lamaie

Indicații

Blat:
1

Incalzim cuptorul la 180 de grade. Amestecam faina, praful de copt, sarea si bicarbonatul intr-un bol.

2

Batem spuma untul, adaugam apoi zaharul si uleiul. Compozitia trebuie sa se deschida la culoare. In timp ce amestecam adaugam pe rand ouale. Amestecam bine si adaugam jumatate din ingredientele uscate. Adaugam apoi laptele si zeama de lamaie, amestecam.

3

La final adaugam si restul ingredientelor uscate si mac-ul. Amestecam. Turnam compozitia intr-o tava de 18-20 cm. Eu am tapetat tava cu hartie de copt iar peretii i-am uns cu unt.

4

Coacem blatul la 180 de grade timp de 35 de mnute. Dupa 30 de minute puteti face testul scobittorii. Cand blatul este gata se lasa la racit 2-3 minute apoi se scoate din forma.

Crema:
5

Pentru crema amestecam toate ingrediente. Adaugati miere dupa gust, la fel si zeama sau esenta de lamaie.

6

Taiati blatul racit in 2 sau in 3 iar apoi adaugati crema peste fiecare blat. Inveliti tortul in crema ramasa si decorati dupa preferinte.

Tort cu lamaie si mac