Tort cu mascarpone, ciocolata alba si fructe

AutorRuxfoodie
DificultateÎncepător

Tort rapid, usor de facut si foarte foarte gustos.

ShareSalvează
Randamente1 porțieTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total50 minute

Ingrediente:

Pentru blat
 140 gr faina
 3 Oua
 140 gr zahar
 40 ml lapte
 30 ml unt topit
 1 tsp esenta de vanilie
 1 praf de copt
 sare
Pentru crema
 300 gr mascarpone
 80 gr ciocolata alba
 30 gr unt
 100 ml frisca lichida
 3 suc de lamaie
 100 gr zahar pudra
 1 tsp esenta de vanilie

Mod de preparare:

Blat
1

Separa albusurile de galbenusuri.Bate albusurile adaugand zaharul gradual pana rezulta o spuma tare.

2

Toarna galbenusurile peste spuma facuta anterior.

3

Gradual, adauga faina cernuta praful de copt si sarea, amestecand cu miscari largi.

4

Dupa ce ai incorporat faina, adauga untul topit, laptele si esenta de vanilie.

5

Toarna compozitia intr-o tava rotunda de 18 cm , tapetata cu hartie de copt.

6

Pun tava in cuptorul preincalzit la 190 de garde, pentru 25-30 de minute.

Crema
7

Topeste ciocolata si untul.

8

Intr-un bol adauga mascarponele, frisca lichida si zaharul ,mixeaza bine.

9

Toarna ciocolata alba peste mascarpone si mixeaza cateva minute.

10

In final, adauga esenta de vanilie si sucul de lamaie.

11

Da crema rezultata la congelator ,cu 30 de minute inainte sa o folosesti.

Asamblarea
12

Dupa ce s-a racit blatul, il sectionezi, recomand insiroparea blaturilor pentru a fi fragede. Adauga crema si decoreaza dupa gust. Asigura-te ca tortul a stat la frigider 3-4 ore inainte sa il servesti.

Ingrediente

Pentru blat
 140 gr faina
 3 Oua
 140 gr zahar
 40 ml lapte
 30 ml unt topit
 1 tsp esenta de vanilie
 1 praf de copt
 sare
Pentru crema
 300 gr mascarpone
 80 gr ciocolata alba
 30 gr unt
 100 ml frisca lichida
 3 suc de lamaie
 100 gr zahar pudra
 1 tsp esenta de vanilie

Indicații

Blat
1

Separa albusurile de galbenusuri.Bate albusurile adaugand zaharul gradual pana rezulta o spuma tare.

2

Toarna galbenusurile peste spuma facuta anterior.

3

Gradual, adauga faina cernuta praful de copt si sarea, amestecand cu miscari largi.

4

Dupa ce ai incorporat faina, adauga untul topit, laptele si esenta de vanilie.

5

Toarna compozitia intr-o tava rotunda de 18 cm , tapetata cu hartie de copt.

6

Pun tava in cuptorul preincalzit la 190 de garde, pentru 25-30 de minute.

Crema
7

Topeste ciocolata si untul.

8

Intr-un bol adauga mascarponele, frisca lichida si zaharul ,mixeaza bine.

9

Toarna ciocolata alba peste mascarpone si mixeaza cateva minute.

10

In final, adauga esenta de vanilie si sucul de lamaie.

11

Da crema rezultata la congelator ,cu 30 de minute inainte sa o folosesti.

Asamblarea
12

Dupa ce s-a racit blatul, il sectionezi, recomand insiroparea blaturilor pentru a fi fragede. Adauga crema si decoreaza dupa gust. Asigura-te ca tortul a stat la frigider 3-4 ore inainte sa il servesti.

Tort cu mascarpone, ciocolata alba si fructe