fbpx

Tort cu migdale și flori

AutorAncutsa Cuisine
DificultateAvansat

Am reușit, după atât timp, să cumpăr apă din flori de portocal, special pentru aniversarea surorii mele, care iubește citricele și dorea să-i fac un tort cu această aromă. La blat am folosit și migdale, a ieșit pufos și aromat. Această apă are un parfum deosebit și e destul de concentrată, astfel că este suficientă o linguriță la sirop sau la un blat de tort. Ca umplutură, am ales o cremă de ciocolată și l-am decorat cu multe flori colorate.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare2 ore 35 minsTimp de gătire / răcire25 minsTimp Total3 ore

Ingrediente:

Pentru blat :
 6 oua
 sare
 5 ml îndulcitor
 1 linguriță(e) apă din flori de portocal
 100 g migdale blanșate și măcinate
 50 g făină
 7 g praf de copt
Pentru sirop :
 400 ml apă
 1 linguri(ă) coajă de portocală
 1 linguriță(e) apă din flori de portocal
Pentru cremă :
 200 ml lapte
 2 gălbenușuri
 2,50 ml îndulcitor
 5 g pudră de vanilie Bourbon
 30 g făină
 60 g ciocolată cu lapte
 50 g unt
 50 ml frișcă lichidă
Pentru decor :
 250 g cremă mascarpone
 300 ml frișcă lichidă
 pudră de vanilie Bourbon
 ½ linguriță(e) colorant natural pudră orange
 ½ linguriță(e) colorant natural pudră galben
 ½ linguriță(e) colorant natural pudră lila
 ½ linguriță(e) colorant natural pudră verde
 ½ linguriță(e) colorant natural pudră albastru
 5 apă fierbinte
 1 linguri(ă) suc de sfeclă roșie

Mod de preparare:

Blatul :
1

Se bat spumă albușurile cu un praf de sare și îndulcitorul, se adaugă apa din flori de portocal, apoi treptat gălbenușurile, migdalele, praful de copt și făina. Nu am adăugat altă grăsime, întrucât migdalele conțin uleiuri naturale, blatul a avut o textură ca acela cu nuci, mi-a plăcut foarte mult. A ieșit aromat de la apa din flori de portocal, eu consider că este suficientă o linguriță, însă gustați și adaptați la gustul vostru.
Se toarnă compoziția într-o formă de copt rotundă, pregătită cu foaie de copt, se dă la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, 25 de minute (sau până trece testul scobitorii). Se lasă la răcit.

Siropul :
2

Se fierb, pe foc mic, aproximativ 7-8 minute, apa cu coaja de portocală și apa din flori de portocal. Se lasă la răcit.

Crema :
3

Se pun într-o crăticioară laptele, gălbenușurile, îndulcitorul, vanilia, făina și se fierb pe foc mic, până se îngroașă, amestecând cu un tel tot timpul. Când s-a îngroșat, se dă de pe foc, se adaugă ciocolata ruptă buățele și untul se amestecă bine, până s-a topit ciocolata. Se lasă la răcit, apoi se adaugă frișca lichidă, amestecând cu mixerul până devine cremoasă.

Montare :
4

Se taie blatul în două foi și se însiropează. Se umple cu crema de ciocolată.

Decor :
5

Se bat împreună crema mascarpone cu frișca lichidă și vanilia, până capătă o consistență cremoasă.
Se îmbracă tortul în alb.

6

Se pregătesc coloranții : la fiecare ½ linguriță de colorant se adaugă 1 linguriță de apă fierbinte, amestecând bine. Pentru roșu, am folosit suc de sfeclă roșie. Apoi restul de cremă se împarte în bolurile cu coloranți, după plac.

7

Se decorează tortul cu flori. Eu am folosit duiuri de tot felul pentru trandafir de ceai, lalea, iar trandafirii i-am făcut separat cu un dui petală și i-am transferat pe tort.

Ingrediente

Pentru blat :
 6 oua
 sare
 5 ml îndulcitor
 1 linguriță(e) apă din flori de portocal
 100 g migdale blanșate și măcinate
 50 g făină
 7 g praf de copt
Pentru sirop :
 400 ml apă
 1 linguri(ă) coajă de portocală
 1 linguriță(e) apă din flori de portocal
Pentru cremă :
 200 ml lapte
 2 gălbenușuri
 2,50 ml îndulcitor
 5 g pudră de vanilie Bourbon
 30 g făină
 60 g ciocolată cu lapte
 50 g unt
 50 ml frișcă lichidă
Pentru decor :
 250 g cremă mascarpone
 300 ml frișcă lichidă
 pudră de vanilie Bourbon
 ½ linguriță(e) colorant natural pudră orange
 ½ linguriță(e) colorant natural pudră galben
 ½ linguriță(e) colorant natural pudră lila
 ½ linguriță(e) colorant natural pudră verde
 ½ linguriță(e) colorant natural pudră albastru
 5 apă fierbinte
 1 linguri(ă) suc de sfeclă roșie

Direcții

Blatul :
1

Se bat spumă albușurile cu un praf de sare și îndulcitorul, se adaugă apa din flori de portocal, apoi treptat gălbenușurile, migdalele, praful de copt și făina. Nu am adăugat altă grăsime, întrucât migdalele conțin uleiuri naturale, blatul a avut o textură ca acela cu nuci, mi-a plăcut foarte mult. A ieșit aromat de la apa din flori de portocal, eu consider că este suficientă o linguriță, însă gustați și adaptați la gustul vostru.
Se toarnă compoziția într-o formă de copt rotundă, pregătită cu foaie de copt, se dă la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, 25 de minute (sau până trece testul scobitorii). Se lasă la răcit.

Siropul :
2

Se fierb, pe foc mic, aproximativ 7-8 minute, apa cu coaja de portocală și apa din flori de portocal. Se lasă la răcit.

Crema :
3

Se pun într-o crăticioară laptele, gălbenușurile, îndulcitorul, vanilia, făina și se fierb pe foc mic, până se îngroașă, amestecând cu un tel tot timpul. Când s-a îngroșat, se dă de pe foc, se adaugă ciocolata ruptă buățele și untul se amestecă bine, până s-a topit ciocolata. Se lasă la răcit, apoi se adaugă frișca lichidă, amestecând cu mixerul până devine cremoasă.

Montare :
4

Se taie blatul în două foi și se însiropează. Se umple cu crema de ciocolată.

Decor :
5

Se bat împreună crema mascarpone cu frișca lichidă și vanilia, până capătă o consistență cremoasă.
Se îmbracă tortul în alb.

6

Se pregătesc coloranții : la fiecare ½ linguriță de colorant se adaugă 1 linguriță de apă fierbinte, amestecând bine. Pentru roșu, am folosit suc de sfeclă roșie. Apoi restul de cremă se împarte în bolurile cu coloranți, după plac.

7

Se decorează tortul cu flori. Eu am folosit duiuri de tot felul pentru trandafir de ceai, lalea, iar trandafirii i-am făcut separat cu un dui petală și i-am transferat pe tort.

Tort cu migdale și flori