Un tort delicios cu trei feluri de ciocolata.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Intr-o cratita, punem untul, zaharul si esenta de vanilie sa se topeasca, pana zaharul e topit complet. Luam de pe foc, le lasam sa se raceasca la temperature camerei. Punem ouale batute spuma si amestecam bine, apoi punem cacaua si faina impreuna cu praful de copt. Amestecam pana avem o compozitie omogena, pe care o punem in tava tapetata cu hartie de copt. Coacem blatul in cuptorul incins la 160°, 20 de min sau pana trece testul scobitorii. Lasam blatul sa se raceasca foarte bine inainte de a-l scoate cu grija din tava. Eu am folosit o tava cu pereti detasabili si diametru de 28 cm. Am folosit aceasi tava mai tarziu pentru a monta tortul.
Acoperim tava in care am copt blatul cu folie alimentara transparenta. Topim intr-o oala mica ciocolata amaruie tocata marunt impreuna cu 150ml smantana dulce, la foc mic. Amestecam pana ciocolata este topita si avem o crema lucioasa. Tragem de pe foc si lasam ciocolata sa se raceasca la temperatura camerei. Intre timp, batem 100ml smantana dulce. Amestecam 2 lingurite de gelatina cu 4 linguri de apa, intr-un bol mic, lasandu-le 5 minute, pana se umfla gelatina. Cand gelatina este umflata, o asezam peste un vas cu apa fierbinte. Gelatina trebuie sa devina lichida, dar nu trebuie sa fiarba. Amestecam gelatina cu ciocolata topita, amestecam foarte bine, apoi, la final, incoporam si frisca batuta,amestecand foarte bine ca mousse-ul sa fie cat mai aerat. Turnam amestecul de ciocolata amaruie peste blat si dam totul la rece o ora sau pana stratul de mousse de ciocolata este suficient de ferm incat sa tina urmatorul strat
Facem exact cum am facut si mousse-ul de ciocolata amaruie, doar ca topim ciocolata cu lapte, turnam totul in tava, peste mousse-ul de ciocolata amaruie si dam din nou tava la rece.
Repetam operatiune de la celelalte tipuri de ciocolata, dar acum topim ciocolata alba, compozitia o turnam in tava peste cea cu ciocolata cu lapte si lasam tortul la rece peste noapte. Se decoreaza dupa preferinte.
Ingrediente
Indicații
Intr-o cratita, punem untul, zaharul si esenta de vanilie sa se topeasca, pana zaharul e topit complet. Luam de pe foc, le lasam sa se raceasca la temperature camerei. Punem ouale batute spuma si amestecam bine, apoi punem cacaua si faina impreuna cu praful de copt. Amestecam pana avem o compozitie omogena, pe care o punem in tava tapetata cu hartie de copt. Coacem blatul in cuptorul incins la 160°, 20 de min sau pana trece testul scobitorii. Lasam blatul sa se raceasca foarte bine inainte de a-l scoate cu grija din tava. Eu am folosit o tava cu pereti detasabili si diametru de 28 cm. Am folosit aceasi tava mai tarziu pentru a monta tortul.
Acoperim tava in care am copt blatul cu folie alimentara transparenta. Topim intr-o oala mica ciocolata amaruie tocata marunt impreuna cu 150ml smantana dulce, la foc mic. Amestecam pana ciocolata este topita si avem o crema lucioasa. Tragem de pe foc si lasam ciocolata sa se raceasca la temperatura camerei. Intre timp, batem 100ml smantana dulce. Amestecam 2 lingurite de gelatina cu 4 linguri de apa, intr-un bol mic, lasandu-le 5 minute, pana se umfla gelatina. Cand gelatina este umflata, o asezam peste un vas cu apa fierbinte. Gelatina trebuie sa devina lichida, dar nu trebuie sa fiarba. Amestecam gelatina cu ciocolata topita, amestecam foarte bine, apoi, la final, incoporam si frisca batuta,amestecand foarte bine ca mousse-ul sa fie cat mai aerat. Turnam amestecul de ciocolata amaruie peste blat si dam totul la rece o ora sau pana stratul de mousse de ciocolata este suficient de ferm incat sa tina urmatorul strat
Facem exact cum am facut si mousse-ul de ciocolata amaruie, doar ca topim ciocolata cu lapte, turnam totul in tava, peste mousse-ul de ciocolata amaruie si dam din nou tava la rece.
Repetam operatiune de la celelalte tipuri de ciocolata, dar acum topim ciocolata alba, compozitia o turnam in tava peste cea cu ciocolata cu lapte si lasam tortul la rece peste noapte. Se decoreaza dupa preferinte.