Ciocolata Amaruie si Caramelul Sarat nu au neovie de descriere.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Amestecam primele 4 ingrediente cu untul topit cu zaharul brun si esenta de vanilie. Batem ouale cu zaharul pentru 10 minute, dupa care adaugam amestecul anterior. La final adaugam faina impreuna cu cacaua si amestecam cu o spatula.
Coacem la 180˚C 20 minute dupa care scoatem tava si o lovim de blat urmand apoi sa o mai bagam la cuptor pentru inca 25 minute.
Se incalzeste 60 ml frisca lichida impreuna cu zaharul si ciocolata. Cat inca este fierbinte ciocolata cu frisca lichida, se va adauga gelatina hidratada ( peste gelatina se adauga 2 linguri de apa si se lasa la hidratare 5-10 minute) pana ce aceasta se va dizolva.
Se bate frisca ramasa dupa care treptat se adauga amestecul de ciocolata.
Mousseul de ciocolata se pune peste blatul de brownie racit si se da totul la frigider pentru 4 ore.
Pentru caramel sarat punem zaharul intr-o oala pana acesta se dizolva, dupa care adaugam untul si amestecam pentru 2 minute. Dupa ce untul s-a topit complet adaugam frisca lichida si lasam sa fiarba totul pentru 1 minut. La final se ia de pe foc si se adauga sarea impreuna cu alunele taiate.
Dupa ce s-a racit putin se toarna peste tort si se lasa sa se raceasca complet.
Enjoy!
Ingrediente
Indicații
Amestecam primele 4 ingrediente cu untul topit cu zaharul brun si esenta de vanilie. Batem ouale cu zaharul pentru 10 minute, dupa care adaugam amestecul anterior. La final adaugam faina impreuna cu cacaua si amestecam cu o spatula.
Coacem la 180˚C 20 minute dupa care scoatem tava si o lovim de blat urmand apoi sa o mai bagam la cuptor pentru inca 25 minute.
Se incalzeste 60 ml frisca lichida impreuna cu zaharul si ciocolata. Cat inca este fierbinte ciocolata cu frisca lichida, se va adauga gelatina hidratada ( peste gelatina se adauga 2 linguri de apa si se lasa la hidratare 5-10 minute) pana ce aceasta se va dizolva.
Se bate frisca ramasa dupa care treptat se adauga amestecul de ciocolata.
Mousseul de ciocolata se pune peste blatul de brownie racit si se da totul la frigider pentru 4 ore.
Pentru caramel sarat punem zaharul intr-o oala pana acesta se dizolva, dupa care adaugam untul si amestecam pentru 2 minute. Dupa ce untul s-a topit complet adaugam frisca lichida si lasam sa fiarba totul pentru 1 minut. La final se ia de pe foc si se adauga sarea impreuna cu alunele taiate.
Dupa ce s-a racit putin se toarna peste tort si se lasa sa se raceasca complet.
Enjoy!