fbpx

Tort Cu Mousse De Ciocolata Cu Blat de Brownie si Caramel Sarat

AutorDaniel Breda
DificultateAvansat

Ciocolata Amaruie si Caramelul Sarat nu au neovie de descriere.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare1 orăTimp de gătire / răcire4 ore 20 minsTimp Total5 ore 20 mins

Ingrediente:

Ingrediente Mousse De ciocolata
 200 g ciocolata neagra
 1 linguriță(e) gelatina
 500 g frisca lichida
 100 g zahar
 30 ml apa
 1 linguriță(e) extract de vanilie
Ingrediente Caramel Sarat
 200 g zahar
 100 g unt
 130 ml frisca lichida
 100 g alune sarate
 ½ linguriță(e) sare
Ingrediente Blat Brownie
 100 g ciocolata neagra
 20 g cacao
 4 g cafea
 140 g unt
 200 g zahar
 55 g zahar brun
 1 linguriță(e) extract de vanilie
 1 linguriță(e) sare
 3 oua
 65 g faina
 35 g cacao

Mod de preparare:

Blat Brownie
1

Amestecam primele 4 ingrediente cu untul topit cu zaharul brun si esenta de vanilie. Batem ouale cu zaharul pentru 10 minute, dupa care adaugam amestecul anterior. La final adaugam faina impreuna cu cacaua si amestecam cu o spatula.

2

Coacem la 180˚C 20 minute dupa care scoatem tava si o lovim de blat urmand apoi sa o mai bagam la cuptor pentru inca 25 minute.

Mousse De Ciocolata
3

Se incalzeste 60 ml frisca lichida impreuna cu zaharul si ciocolata. Cat inca este fierbinte ciocolata cu frisca lichida, se va adauga gelatina hidratada ( peste gelatina se adauga 2 linguri de apa si se lasa la hidratare 5-10 minute) pana ce aceasta se va dizolva.

4

Se bate frisca ramasa dupa care treptat se adauga amestecul de ciocolata.

5

Mousseul de ciocolata se pune peste blatul de brownie racit si se da totul la frigider pentru 4 ore.

Caramel Sarat Cu alune
6

Pentru caramel sarat punem zaharul intr-o oala pana acesta se dizolva, dupa care adaugam untul si amestecam pentru 2 minute. Dupa ce untul s-a topit complet adaugam frisca lichida si lasam sa fiarba totul pentru 1 minut. La final se ia de pe foc si se adauga sarea impreuna cu alunele taiate.

7

Dupa ce s-a racit putin se toarna peste tort si se lasa sa se raceasca complet.
Enjoy!

Ingrediente

Ingrediente Mousse De ciocolata
 200 g ciocolata neagra
 1 linguriță(e) gelatina
 500 g frisca lichida
 100 g zahar
 30 ml apa
 1 linguriță(e) extract de vanilie
Ingrediente Caramel Sarat
 200 g zahar
 100 g unt
 130 ml frisca lichida
 100 g alune sarate
 ½ linguriță(e) sare
Ingrediente Blat Brownie
 100 g ciocolata neagra
 20 g cacao
 4 g cafea
 140 g unt
 200 g zahar
 55 g zahar brun
 1 linguriță(e) extract de vanilie
 1 linguriță(e) sare
 3 oua
 65 g faina
 35 g cacao

Direcții

Blat Brownie
1

Amestecam primele 4 ingrediente cu untul topit cu zaharul brun si esenta de vanilie. Batem ouale cu zaharul pentru 10 minute, dupa care adaugam amestecul anterior. La final adaugam faina impreuna cu cacaua si amestecam cu o spatula.

2

Coacem la 180˚C 20 minute dupa care scoatem tava si o lovim de blat urmand apoi sa o mai bagam la cuptor pentru inca 25 minute.

Mousse De Ciocolata
3

Se incalzeste 60 ml frisca lichida impreuna cu zaharul si ciocolata. Cat inca este fierbinte ciocolata cu frisca lichida, se va adauga gelatina hidratada ( peste gelatina se adauga 2 linguri de apa si se lasa la hidratare 5-10 minute) pana ce aceasta se va dizolva.

4

Se bate frisca ramasa dupa care treptat se adauga amestecul de ciocolata.

5

Mousseul de ciocolata se pune peste blatul de brownie racit si se da totul la frigider pentru 4 ore.

Caramel Sarat Cu alune
6

Pentru caramel sarat punem zaharul intr-o oala pana acesta se dizolva, dupa care adaugam untul si amestecam pentru 2 minute. Dupa ce untul s-a topit complet adaugam frisca lichida si lasam sa fiarba totul pentru 1 minut. La final se ia de pe foc si se adauga sarea impreuna cu alunele taiate.

7

Dupa ce s-a racit putin se toarna peste tort si se lasa sa se raceasca complet.
Enjoy!

Tort Cu Mousse De Ciocolata Cu Blat de Brownie si Caramel Sarat