Tort Cu Mousse De Ciocolata Cu Blat de Brownie si Caramel Sarat

AutorDaniel Breda
DificultateAvansat

Ciocolata Amaruie si Caramelul Sarat nu au neovie de descriere.

ShareSalvează
Randamente1 porțieTimp de pregătire1 orăTimp de preparare4 ore 20 minuteTimp total5 ore 20 minute

Ingrediente:

Ingrediente Mousse De ciocolata
 200 gr ciocolata neagra
 1 tsp gelatina
 500 gr frisca lichida
 100 gr zahar
 30 ml apa
 1 tsp extract de vanilie
Ingrediente Caramel Sarat
 200 gr zahar
 100 gr unt
 130 ml frisca lichida
 100 gr alune sarate
 ½ tsp sare
Ingrediente Blat Brownie
 100 gr ciocolata neagra
 20 gr cacao
 4 gr cafea
 140 gr unt
 200 gr zahar
 55 gr zahar brun
 1 tsp extract de vanilie
 1 tsp sare
 3 oua
 65 gr faina
 35 gr cacao

Mod de preparare:

Blat Brownie
1

Amestecam primele 4 ingrediente cu untul topit cu zaharul brun si esenta de vanilie. Batem ouale cu zaharul pentru 10 minute, dupa care adaugam amestecul anterior. La final adaugam faina impreuna cu cacaua si amestecam cu o spatula.

2

Coacem la 180˚C 20 minute dupa care scoatem tava si o lovim de blat urmand apoi sa o mai bagam la cuptor pentru inca 25 minute.

Mousse De Ciocolata
3

Se incalzeste 60 ml frisca lichida impreuna cu zaharul si ciocolata. Cat inca este fierbinte ciocolata cu frisca lichida, se va adauga gelatina hidratada ( peste gelatina se adauga 2 linguri de apa si se lasa la hidratare 5-10 minute) pana ce aceasta se va dizolva.

4

Se bate frisca ramasa dupa care treptat se adauga amestecul de ciocolata.

5

Mousseul de ciocolata se pune peste blatul de brownie racit si se da totul la frigider pentru 4 ore.

Caramel Sarat Cu alune
6

Pentru caramel sarat punem zaharul intr-o oala pana acesta se dizolva, dupa care adaugam untul si amestecam pentru 2 minute. Dupa ce untul s-a topit complet adaugam frisca lichida si lasam sa fiarba totul pentru 1 minut. La final se ia de pe foc si se adauga sarea impreuna cu alunele taiate.

7

Dupa ce s-a racit putin se toarna peste tort si se lasa sa se raceasca complet.
Enjoy!

Ingrediente

Ingrediente Mousse De ciocolata
 200 gr ciocolata neagra
 1 tsp gelatina
 500 gr frisca lichida
 100 gr zahar
 30 ml apa
 1 tsp extract de vanilie
Ingrediente Caramel Sarat
 200 gr zahar
 100 gr unt
 130 ml frisca lichida
 100 gr alune sarate
 ½ tsp sare
Ingrediente Blat Brownie
 100 gr ciocolata neagra
 20 gr cacao
 4 gr cafea
 140 gr unt
 200 gr zahar
 55 gr zahar brun
 1 tsp extract de vanilie
 1 tsp sare
 3 oua
 65 gr faina
 35 gr cacao

Indicații

Blat Brownie
1

Amestecam primele 4 ingrediente cu untul topit cu zaharul brun si esenta de vanilie. Batem ouale cu zaharul pentru 10 minute, dupa care adaugam amestecul anterior. La final adaugam faina impreuna cu cacaua si amestecam cu o spatula.

2

Coacem la 180˚C 20 minute dupa care scoatem tava si o lovim de blat urmand apoi sa o mai bagam la cuptor pentru inca 25 minute.

Mousse De Ciocolata
3

Se incalzeste 60 ml frisca lichida impreuna cu zaharul si ciocolata. Cat inca este fierbinte ciocolata cu frisca lichida, se va adauga gelatina hidratada ( peste gelatina se adauga 2 linguri de apa si se lasa la hidratare 5-10 minute) pana ce aceasta se va dizolva.

4

Se bate frisca ramasa dupa care treptat se adauga amestecul de ciocolata.

5

Mousseul de ciocolata se pune peste blatul de brownie racit si se da totul la frigider pentru 4 ore.

Caramel Sarat Cu alune
6

Pentru caramel sarat punem zaharul intr-o oala pana acesta se dizolva, dupa care adaugam untul si amestecam pentru 2 minute. Dupa ce untul s-a topit complet adaugam frisca lichida si lasam sa fiarba totul pentru 1 minut. La final se ia de pe foc si se adauga sarea impreuna cu alunele taiate.

7

Dupa ce s-a racit putin se toarna peste tort si se lasa sa se raceasca complet.
Enjoy!

Tort Cu Mousse De Ciocolata Cu Blat de Brownie si Caramel Sarat