Tort cu piscoturi si crema cu mascarpone

Autorpetitecuisine
DificultateÎncepător

Un tort usor de facut si racoritor, perfect pentru zilele de vara. Este foarte asemanator cu reteta de tiramisu, insa contine multe fructe si are un gust deosebit.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare15 minuteTimp total30 minute

Ingrediente:

 500 gr piscoturi
 500 gr mascarpone
 500 ml frisca lichida
 100 gr ciocolata alba
 800 ml compot de cirese
 100 gr capsuni
 50 gr cirese

Mod de preparare:

1

Pregatim crema pentru tort. Punem ciocolata la topit pe baie de abur.

2

Intr-un bol aduagam mascarpone, frisca lichida si ciocolata topita si mixam pana obtinem o crema omogena si tare. Eu nu am adaugat zahar pentru ca era destul de dulce de la ciocolata, insa daca doriti sa fie mai dulce puteti adauga miere sau zahar.

3

Intr-o farfurie mare rotunda punem un inel de tort si incepam sa asamblam tortul.

4

Insiropam piscoturile in compotul de cirese si le asezam intai la baza farfuriei, apoi punem un rand de piscoturi pe margine (ca in imagine) si un strat de crema. Adaugam si fructele taiata felii.

5

Continuam sa facem straturi pana ajungem la nivelul inelului de tort. Mie mi-au ajuns exact atat piscoturile, cat si crema pentru a avea un tort inalt si aspectuos.

6

La final asezam ciresele. Acoperim tortul si il lasam la frgider cateva ore. Dupa ce l-am scos din frigider am scos inelul de tort si am legat tortul cu o fundita.

7

A iesit minunat si a fost foarte usor de facut. Sper sa il incercati!

Ingrediente

 500 gr piscoturi
 500 gr mascarpone
 500 ml frisca lichida
 100 gr ciocolata alba
 800 ml compot de cirese
 100 gr capsuni
 50 gr cirese

Indicații

1

Pregatim crema pentru tort. Punem ciocolata la topit pe baie de abur.

2

Intr-un bol aduagam mascarpone, frisca lichida si ciocolata topita si mixam pana obtinem o crema omogena si tare. Eu nu am adaugat zahar pentru ca era destul de dulce de la ciocolata, insa daca doriti sa fie mai dulce puteti adauga miere sau zahar.

3

Intr-o farfurie mare rotunda punem un inel de tort si incepam sa asamblam tortul.

4

Insiropam piscoturile in compotul de cirese si le asezam intai la baza farfuriei, apoi punem un rand de piscoturi pe margine (ca in imagine) si un strat de crema. Adaugam si fructele taiata felii.

5

Continuam sa facem straturi pana ajungem la nivelul inelului de tort. Mie mi-au ajuns exact atat piscoturile, cat si crema pentru a avea un tort inalt si aspectuos.

6

La final asezam ciresele. Acoperim tortul si il lasam la frgider cateva ore. Dupa ce l-am scos din frigider am scos inelul de tort si am legat tortul cu o fundita.

7

A iesit minunat si a fost foarte usor de facut. Sper sa il incercati!

Note

Tort cu piscoturi si crema cu mascarpone