Tort cutie cadou

AutorAncutsa Cuisine
DificultateAvansat

Aveam de multă vreme dorința de a face un tort-cutie cadou și mă tot gândeam cu ce să-l umplu: cu flori, cu bomboane? Iar Valentine’s Day a fost ocazia perfectă să le fac părinților mei o surpriză: le-am cumpărat flori și bomboane, dar până am făcut eu tortul, s-a cam înjumătățit cutia de bomboane, așa că am umplut tortul cu bezele, ciocolată, marshmallow și doar câteva bomboane. Ai mei au fost foarte încântați de tort.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire3 oreTimp de preparare30 minuteTimp total3 ore 30 minute

Ingrediente:

Capac de ciocolată :
 110 gr cuvertură de ciocolată
Pentru blat :
 90 gr morcov
 500 ml apă (pentru fiert morcov)
 6 ouă
 sare
 5 ml îndulcitor
 1 tbsp zeamă de lămâie
 180 gr făină
 95 ml ulei
 5 gr vanilie pudră
 10 gr praf de copt
Crema de ness :
 125 gr cremă mascarpone
 200 ml frișcă lichidă
 3 cacao
 1 tsp ness
Decor :
 250 gr cremă mascarpone
 200 ml frișcă lichidă
 1 tsp colorant natural pudră roșu
 1 tsp apă fierbinte
 bezele
 pătrățele de ciocolată (Schogetten)
 marshmallow
 bomboane cu lichior
 margaretă cu frunze de napolitană
 fluture de napolitană
 inimioare și perle de zahăr

Mod de preparare:

Capacul de ciocolată :
1

Mai întâi se pregătește capacul de ciocolată. Este bine să-l pregătiți cu o zi înainte, ca să-i acordați timpul și atenția necesare. Se topește cuvertura de ciocolată neagră, pe baie de abur, apoi se toarnă pe baza formei de copt inimioară (folosiți doar baza, dacă folosiți o formă de copt de tașabilă) pregătită cu foaie de copt. Se lasă pe masă la răcit aproximativ 10 minute, apoi se dă la congelator, unde se ține până la utilizare.

Blatul :
2

Se curăță morcovii, se spală, se taie cât mai mărunt și se pun la fiert în aproximativ 500 ml apă, însă e posibil să mai trebuiască să completați cu apă la fierbere, ai mei au fiert tare greu. Se lasă la răcit, se scurg de apă și se pasează cu o furculiță.

3

Se bat spumă albușurile împreună cu un praf de sare, zeamă de lămâie și îndulcitorul. Se adaugă gălbenușurile, morcovii și uleiul, continuând amestecarea cu mixerul. Apoi se adaugă făina, vanilia pudră și praful de copt și de aici se amestecă ușor, cu o spatulă, pentru a păstra compoziția aerată.

4

Se toarnă într-o formă de copt inimioară pregătită cu foaie de copt și se coace până trece testul scobitorii (aprox 30 minute, la foc mediu, în funcție de cuptorul fiecăruia).

Crema de ness :
5

Se bat cu mixerul crema mascarpone cu frișca lichidă, se adaugă apoi și cacaoa și nessul, omogenizând.

Montare :
6

Se taie blatul în două foi. Se umple cu crema de ness, iar înainte de a adăuga capacul, se decupează din el porțiunea din stânga. Bucata de blat decupată se taie fâșii, cu acestea se înalță tortul, pentru a da senzația de cutie, delimitând marginile.

Decor :
7

Se bat cu mixerul crema mascarpone cu frișca lichidă și colorantul roșu desfăcut într-o linguriță de apă fierbinte. Se îmbracă tortul și se nivelează.

8

Se umple cutia cu bezele, marshmallow, bomboane cu lichior, iar pe partea dreapta pătrățele de ciocolată.

9

Se scoate capacul de ciocolată al cutiei de la congelator și se decorează după gust.
Se dă la frigider până la servire.

Ingrediente

Capac de ciocolată :
 110 gr cuvertură de ciocolată
Pentru blat :
 90 gr morcov
 500 ml apă (pentru fiert morcov)
 6 ouă
 sare
 5 ml îndulcitor
 1 tbsp zeamă de lămâie
 180 gr făină
 95 ml ulei
 5 gr vanilie pudră
 10 gr praf de copt
Crema de ness :
 125 gr cremă mascarpone
 200 ml frișcă lichidă
 3 cacao
 1 tsp ness
Decor :
 250 gr cremă mascarpone
 200 ml frișcă lichidă
 1 tsp colorant natural pudră roșu
 1 tsp apă fierbinte
 bezele
 pătrățele de ciocolată (Schogetten)
 marshmallow
 bomboane cu lichior
 margaretă cu frunze de napolitană
 fluture de napolitană
 inimioare și perle de zahăr

Indicații

Capacul de ciocolată :
1

Mai întâi se pregătește capacul de ciocolată. Este bine să-l pregătiți cu o zi înainte, ca să-i acordați timpul și atenția necesare. Se topește cuvertura de ciocolată neagră, pe baie de abur, apoi se toarnă pe baza formei de copt inimioară (folosiți doar baza, dacă folosiți o formă de copt de tașabilă) pregătită cu foaie de copt. Se lasă pe masă la răcit aproximativ 10 minute, apoi se dă la congelator, unde se ține până la utilizare.

Blatul :
2

Se curăță morcovii, se spală, se taie cât mai mărunt și se pun la fiert în aproximativ 500 ml apă, însă e posibil să mai trebuiască să completați cu apă la fierbere, ai mei au fiert tare greu. Se lasă la răcit, se scurg de apă și se pasează cu o furculiță.

3

Se bat spumă albușurile împreună cu un praf de sare, zeamă de lămâie și îndulcitorul. Se adaugă gălbenușurile, morcovii și uleiul, continuând amestecarea cu mixerul. Apoi se adaugă făina, vanilia pudră și praful de copt și de aici se amestecă ușor, cu o spatulă, pentru a păstra compoziția aerată.

4

Se toarnă într-o formă de copt inimioară pregătită cu foaie de copt și se coace până trece testul scobitorii (aprox 30 minute, la foc mediu, în funcție de cuptorul fiecăruia).

Crema de ness :
5

Se bat cu mixerul crema mascarpone cu frișca lichidă, se adaugă apoi și cacaoa și nessul, omogenizând.

Montare :
6

Se taie blatul în două foi. Se umple cu crema de ness, iar înainte de a adăuga capacul, se decupează din el porțiunea din stânga. Bucata de blat decupată se taie fâșii, cu acestea se înalță tortul, pentru a da senzația de cutie, delimitând marginile.

Decor :
7

Se bat cu mixerul crema mascarpone cu frișca lichidă și colorantul roșu desfăcut într-o linguriță de apă fierbinte. Se îmbracă tortul și se nivelează.

8

Se umple cutia cu bezele, marshmallow, bomboane cu lichior, iar pe partea dreapta pătrățele de ciocolată.

9

Se scoate capacul de ciocolată al cutiei de la congelator și se decorează după gust.
Se dă la frigider până la servire.

Tort cutie cadou