fbpx

Tort de bezea cu ciocolata

Autorana maria
DificultateÎncepător

O reteta care pare putin complicata dar care nu este deloc. Este un desert usor de facut si delicios. 🍫

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare20 minsTimp de gătire / răcire2 oreTimp Total2 ore 20 mins

Ingrediente:

 4 albusuri
 200 g zahar
 20 g amidon
 1 linguri(ă) otet/zeama de lanaie
 1 praf sare
 1 l smantana pentru frisca indulcita
 250 g ciocolata cu lapte
 250 g ciocolata neagra
 3 zahar(optional)

Mod de preparare:

1

Incalzim cuptorul la 100˚C. Se pun albusurile, praful de sare, zeama de lamaie si zaharul in bolul unui mixer si mixam pana avem o spuma foarte tare si lucioasa. Dupa ce am mixat foarte bine punem si amidonul si mai mixam pentru 30 secunde.

2

Pe o foaie de copt desenam 2 forme rotunde de 16-17 cm diametru punem bezeaua intr-un pos sau intr-o pungulita si o taiati la capat si formati formele desenate, pe margine am mai pus un strat ca sa fie mai putin ridicat sa sustina crema cat mai bine in “interior” ( atentie sa intoarceti partea cu pixul in jos ca sa nu se imprime in bezea) dupa bagam la cuptorul preincalzit la 100˚C pentru 2 ore.

3

Dupa ce este gata le lasati sa se raceasca in cuptor. La un interval de o ora dupa ce am oprit cuptorul eu am deschis putin usa cuptorului pentru a se raci mai repede.

4

Cand a-ti bagat bezeaua la cuptor va apucati de crema, puneti 500 ml de smantana pe foc intr-o cratita. Dupa ce da semne ca incepe sa fiarba puneti ciocolata si zaharul (care este optional) mai lasati maxim 30 sec pe foc dupa ce a-ti pus ciocolata, timp in care amestecati foarte bine cu un tel pana s-a topit toata ciocolata. O lasati sa ajunga la temperatura camerei si dupa o bagati la frigider.

5

Cand sunteti gata sa ornati tortul luati frisca ramasa si o preparati, luati si crema de ciocolata si mixati pt 5-10 secunde ca sa isi schimbe putin textura.

6

Pe un platou punem un blat de bezea, peste care punem jumatate din crema si jumatate din frisca, punem peste urmatorul blat de bezea si adaugam restul de ciocolata si frisca.
Puteti rade putina ciocolata deasupra. Bagam la frigider 30 minute inainte de a servii. Este foarte gustos. 😇🍫🍫🥰

Ingrediente

 4 albusuri
 200 g zahar
 20 g amidon
 1 linguri(ă) otet/zeama de lanaie
 1 praf sare
 1 l smantana pentru frisca indulcita
 250 g ciocolata cu lapte
 250 g ciocolata neagra
 3 zahar(optional)

Direcții

1

Incalzim cuptorul la 100˚C. Se pun albusurile, praful de sare, zeama de lamaie si zaharul in bolul unui mixer si mixam pana avem o spuma foarte tare si lucioasa. Dupa ce am mixat foarte bine punem si amidonul si mai mixam pentru 30 secunde.

2

Pe o foaie de copt desenam 2 forme rotunde de 16-17 cm diametru punem bezeaua intr-un pos sau intr-o pungulita si o taiati la capat si formati formele desenate, pe margine am mai pus un strat ca sa fie mai putin ridicat sa sustina crema cat mai bine in “interior” ( atentie sa intoarceti partea cu pixul in jos ca sa nu se imprime in bezea) dupa bagam la cuptorul preincalzit la 100˚C pentru 2 ore.

3

Dupa ce este gata le lasati sa se raceasca in cuptor. La un interval de o ora dupa ce am oprit cuptorul eu am deschis putin usa cuptorului pentru a se raci mai repede.

4

Cand a-ti bagat bezeaua la cuptor va apucati de crema, puneti 500 ml de smantana pe foc intr-o cratita. Dupa ce da semne ca incepe sa fiarba puneti ciocolata si zaharul (care este optional) mai lasati maxim 30 sec pe foc dupa ce a-ti pus ciocolata, timp in care amestecati foarte bine cu un tel pana s-a topit toata ciocolata. O lasati sa ajunga la temperatura camerei si dupa o bagati la frigider.

5

Cand sunteti gata sa ornati tortul luati frisca ramasa si o preparati, luati si crema de ciocolata si mixati pt 5-10 secunde ca sa isi schimbe putin textura.

6

Pe un platou punem un blat de bezea, peste care punem jumatate din crema si jumatate din frisca, punem peste urmatorul blat de bezea si adaugam restul de ciocolata si frisca.
Puteti rade putina ciocolata deasupra. Bagam la frigider 30 minute inainte de a servii. Este foarte gustos. 😇🍫🍫🥰

Tort de bezea cu ciocolata