Tort de biscuiți cu ciocolată și portocală

AutorGabriela.ble.food
DificultateÎncepător

Cine a spus că tradiționalul salam de biscuiți nu își are loc pe mesele festive? Vă prezint mai jos o rețetă adaptată care poate fi atracția principală pe masa de Paști.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare2 oreTimp total2 ore 15 minute

Ingrediente:

 400 gr biscuiți simpli
 150 ml lapte
 30 gr zahăr
 30 gr unt
 2 tbsp cacao
 50 gr ciocolată neagră
 50 gr portocală confiată
 50 gr stafide
 10 ouă de ciocolată colorate
Pentru ganache:
 50 ml frișcă lichidă
 50 gr ciocolată neagră

Mod de preparare:

1

Se rup biscuiții în bucăți mari de aproximativ 1 cm.

2

Într-o oală se pune pe foc laptele împreună cu zahărul, untul, cacao, ciocolată și se aduc la punctul de fierbere.

3

Se toarnă lichidul fierbinte peste biscuiți și se amestecă cu o spatulă până ce toți biscuiții sunt acoperiți.

4

Se adaugă portocala și stafidele și se amestecă până se distribuie uniform.

5

Compoziția de biscuiți se pune într-o formă de tort cu pereți detașabili. Tava mea are 20 cm. (Se poate folosi orice tavă în care ați pus folie alimentară).

6

Se presează bine biscuiții cu o lingură sau un pahar.

Pentru ganache:
7

Într-o cană se pune frișca lichidă împreună cu ciocolata. Se pun la cuptorul cu microunde 30sec apoi se amestecă bine până ciocolata este topită.

8

Se toarnă peste tortul de biscuiți, se pun deasupra și ouăle de ciocolată mărunțite și se lasă la rece pentru 1,2 ore sau peste noapte dacă puteți rezista.

9

10

11

Ingrediente

 400 gr biscuiți simpli
 150 ml lapte
 30 gr zahăr
 30 gr unt
 2 tbsp cacao
 50 gr ciocolată neagră
 50 gr portocală confiată
 50 gr stafide
 10 ouă de ciocolată colorate
Pentru ganache:
 50 ml frișcă lichidă
 50 gr ciocolată neagră

Indicații

1

Se rup biscuiții în bucăți mari de aproximativ 1 cm.

2

Într-o oală se pune pe foc laptele împreună cu zahărul, untul, cacao, ciocolată și se aduc la punctul de fierbere.

3

Se toarnă lichidul fierbinte peste biscuiți și se amestecă cu o spatulă până ce toți biscuiții sunt acoperiți.

4

Se adaugă portocala și stafidele și se amestecă până se distribuie uniform.

5

Compoziția de biscuiți se pune într-o formă de tort cu pereți detașabili. Tava mea are 20 cm. (Se poate folosi orice tavă în care ați pus folie alimentară).

6

Se presează bine biscuiții cu o lingură sau un pahar.

Pentru ganache:
7

Într-o cană se pune frișca lichidă împreună cu ciocolata. Se pun la cuptorul cu microunde 30sec apoi se amestecă bine până ciocolata este topită.

8

Se toarnă peste tortul de biscuiți, se pun deasupra și ouăle de ciocolată mărunțite și se lasă la rece pentru 1,2 ore sau peste noapte dacă puteți rezista.

9

10

11

Tort de biscuiți cu ciocolată și portocală